Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tablica rejestracyjna

sonek
06-07-07, 13:47
Witam. Moja honda jest w wersji USA więc mam na klapie małą wnęke na tablice...Mam już tą podwójną tablice, ale nie chciałbym jej zaginać a brakuje mi jakieś 1,5-2cm żeby wlazła cała. Moje pytanie brzmi :) :

Czy moge sobie ją przyciąć na górze i na dole po nie cały centymetr? Oczywiście cyfry zostaną nie naruszone, chodzi mi tylko o czarną ramke i kawałek białego tła...można tak? nie bedzie problemu z policją?

Pozdrawiam :)

raMMzes
06-07-07, 13:55
Wydaje mi się, ze mozna. Byle było widać numerki :)

Dareko87
06-07-07, 14:22
octane tak ma. można co sie bedziesz pierd^^%* :)

tomiek
06-07-07, 21:00
Nic nie możesz zmieniac niestety. To tak jakby Ci sie nie mieścił dowód osobisty do portfela i w związku z tym byś go przyciął. Jak policja będzie chciała się przyczepić to się przyczepi.
Jest na to rada.
Odegnij o jakieś 100-120 stopni górne i dolne krawędzie (jak trzeba będzie więcej, to odegnij więcej). Wtedy nie zniszczysz tablicy i ją ładnie wpasujesz.

Konrad84
06-07-07, 21:25
HWDP można. Jak nie będzie widać to luz.

Matey
07-07-07, 13:48
Przyciac mozna, ale przepisy na to nie pozwalaja...

Lipek
07-07-07, 17:31
Domaluje w przycietych miejscach czarna ramke i bedzie gitara, nikt sie nie kapnie ;)

Matey
07-07-07, 17:32
zobacz jak ma Eternity, ona nic nie docinala...

tomiek
07-07-07, 17:43
O tym mówię. Jak już wspomniałem:
Odegnij o jakieś 100-120 stopni górne i dolne krawędzie (jak trzeba będzie więcej, to odegnij więcej). Wtedy nie zniszczysz tablicy i ją ładnie wpasujesz.
Po co odstawiać jakąś rzeźbę, jak można zrobic ładnie i zgodnie z przepisami?

Lcfr
12-07-07, 18:20

Eternity ma zeszlifowane ranty tablicy (tak po 2-3mm) w ten sposób ze nie naruszają czarnej obwódki. Czyli jak ktos nie wie, ze to było zrobione to nie zauwazy.
Do tego ma zagętą górę i dól po 1-1,5cm i wszystko sie miesci.
Zeszlifowanie rantu górnego i dolnego było zrobione własciwie tylko kosmetycznie by tablica nie wystawała nawet na mm z "głębokosci" klapy.

w tym temacie zdjecia:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=24714

matthew_osw
13-07-07, 14:25
Widziałem kiedyś przy okazji Pontiaca, który też miał z tyłu miejsce na małą tablicę, w którą standardowa polska kwadratowa blacha nie wejdzie. Koleś miał zamontowany jakiś zamiennik albo coś, bo była to polska blacha, ale rozmiaru jak oryginalne amerykańskie. Literki były trochę mniejsze niż klasycznie. Nie zdążyłem się go zapytać, gdzie takie coś załatwił, bo odjechał. Nie wiem, czy wydają takie w urzędach, ale najwyraźniej można ten problem rozwiązań w jeszcze inny sposób.

KuBiK
13-07-07, 15:12
mozna takie mniejsze tablice dorobic ale nie sa legalne. w urzedzie ich nie dostaniesz, kolejnej naklejki homolagacyjnej tez nie dostaniesz. nie wiem jak jest w przypadku gdy taka wozisz na klapie a oryginal w bagazniku i w razie kontroli czy uda ci sie wytlumaczyc(mysle ze to akurat zalezy od pana niebieskiego). koszt z przesylka takiej tablicy to ok 70zł
http://www.ago.konst.pl/ <- ta firma dorabia podobno takie