Zobacz pełną wersję : problem z lakierem
witam
malowałem dzis mały element w mojej hani sprejem czyli podkład baza i klar i wyszło nieby wszysko dobrze nie ma zacieków ale jest bardzo matowe i chropowate nie ma połysku ;/ czy da sie cos z tym zrobic czy lepiej oddac do lakiernika ?? z góry dzieki wiem ze to moze głupie pytanie ale nie znam sie na tym...
nie jest może spolerowany? pytanie czy baza jest źle położona, czy bezbarwny, jak to drugie to jest to do ogarnięcia na cacy.
spreyami niestety sie tak maluje nie da sie ładnie położyć bezbarwnego.
Żeby ładnie to wyglądało, to papier wodny 2000 bardzo delikatnie żeby nie przetrzeć do bazy i pasta polerska G3.
Ale zabawy jest z tym bardzo dużo. Napisz do kolegi Lozek, on naprawde ładnie u siebie to ogarnął.
nie no baza powinna byc dobrze wszystko jest ok tylko jest matowy chropowaty... a czym to wypolerowac jakis dorobny papier typu 2000 i jakas pasta??
j.w tylko uważaj, żeby zabardzo nie przetrzeć, bo potem lipa, malowanie od nowa :/
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?135402-Malowanie-zderzaka-FOTOSTORY
tutaj kolega malował i nic nie pisz ze polerował to pewnie cos spierd..łem nie wiem juz sam
maniekdoniu
11-04-12, 00:03
jak chropowate to raczej zamało bezbarwnego polozyles i sie nie zlał w strukture:d
przetrzyj to gradacja ok 400, dokup puche klaru, dolej klaru jeszcze na to wszystko, poczekaj aż będzie to można obrabiać i lecisz zaczynając od 1200 stopniowo mniejszymi gradacjami z wodą oczywiscie :)
a w ogóle to masz morke czy chropowatą powierzchnię?
A to że ktoś nie polerował i wrzucił zdjęcia na ckpl robione kalkulatorem to nie znaczy że jest dobrze zrobione :)
przetrzyj to gradacja ok 400,
Trochę przesadziłeś,zeszlifuje razem z bazą.Wystarczy 800 na wodę,trzy -cztery warstwy claru i przepolerowac 2000 +woda ,g3(pasta) i będzie ok
kto mu kazał to szlifować? przetrzeć, a najlepiej wziąść włókninę do matowienia, jak będzie robił to 800 to jest możliwość że nie będzie przyczepności na tym pozniej :)
najłatwiej spolerować jeżeli dożo dałeś tego bezbarwnego. nie zgodzę sie ze sprayem nie da sie dobrze pomalowac.
Son - Goku
03-05-12, 14:49
a ja taki fajny temat zacząłem o tym. a Ty na łatwiznę. . .
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?133979-Malowanie-pytania-porady&highlight=malowanie%2Cpytania+porady
Jest podobna sytuacja do Ciebie jaka występuje.
Luknij.