Zobacz pełną wersję : Ustawienie prędkościomierza
Mam przestawiony prędkościomierz o jakieś 15km/h. Jest jakaś możliwość wykalibrowania go tak żeby za każdym razem nie przekręcać go na oko i jechać sprawdzić czy pokazuje w porządku. Sprawdzam na zasadzie ze jedzie ze mną kolega drugim autem.
ps. Z góry informuje ze przekopałem forum ale nie znalazłem tego co chciałem
skolopendra
06-07-07, 14:23
Jest jakaś możliwość
jest lecz potrzebny jest przyrząd
na oko ;) sie nie da
Hehe ja musialem przestawic po zxamontowaniu bialych tarcz :) zdejmij wskazowke od predkosciomierza i jedz za kolesiem np. 60 km/h i wepnij ja gdy bedziecie jechac rowno oi tyle :)
skolopendra
06-07-07, 16:07
wepnij ja gdy bedziecie jechac rowno oi tyle :)
;) :d
będzie miał genialną liniowość
z tego co się tutaj dowiedziałem wskazówek się NIE ZDEJMUJE!!!
proch, to powiedz jak wymienić tarcze zegarów? :D
ja zdejmowalem wszystkie wskazowki i wszystko dziala tylko nie przekalibrowalem predkosciomierza i teraz bede musial ja zdjac widelcem jeszcze raz :)
proch, to powiedz jak wymienić tarcze zegarów?
przekładając przez wskazówkę?
a poza tym nie trzeba długo szukać informacji na ten temat... żeby nie być gołosłownym:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25180&highlight=wskaz%F3wki
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=22992&highlight=wskaz%F3wki
osobiście w zegarach jeszcze nie grzebałem, ale mam zamiar w najbliższym czasie i powyższe rady i ostrzeżenia biorę na poważnie :agent:
Mam przestawiony prędkościomierz o jakieś 15km/h. Jest jakaś możliwość wykalibrowania go tak żeby za każdym razem nie przekręcać go na oko i jechać sprawdzić czy pokazuje w porządku. Sprawdzam na zasadzie ze jedzie ze mną kolega drugim autem.
Jesli nie grzebales w zegarach, to najprawdopodobniejsza przyczyna przeklamania jest zły rozmiar opon.
Dodam ze z fabryki samochody wychodza tak aby predkościomierz zawyzał predkosc o jakies 5-7km/h przy 100km/h, jak dodasz do tego zle opony i sprawdzisz predkosc np GPSem to wychodza przeklamania o ktorych mówisz.
Jesli nie grzebales w zegarach, to najprawdopodobniejsza przyczyna przeklamania jest zły rozmiar opon.
Dodam ze z fabryki samochody wychodza tak aby predkościomierz zawyzał predkosc o jakies 5-7km/h przy 100km/h, jak dodasz do tego zle opony i sprawdzisz predkosc np GPSem to wychodza przeklamania o ktorych mówisz.
dokladnie...
dodac do tego mozna jeszcze róznice jeżeli była wymiana zegarów..
wiadomo, ze przy d13b2 bez obrotka zmieniajac na zegary z obrotkiem przekłamanie moze powstac(dlaczego-poszukaj...!)
sumujac te rzeczy moze wyjsc i te 15km
Po zakupie auta to wyszło tak i jak przekręcony licznik :(
Po zakupie auta to wyszło tak i jak przekręcony licznik
nic nie rozumiem.. jakis bełkot...
Czemu wlasiciwe uwazasz ze masz przekłamanie 15km/h?
Mialem na mysli ze nie ja rozebralem wskazówki. a przeklamuje mi ok 15km/h bo sprawdzałem to z kolega jak jechalismy na 2 auta.
ps. auto od kumpla jest nowe z salonu