PDA

Zobacz pełną wersję : Dodaktowe zegary

robert1111
05-04-12, 12:06
Witam kiedyś myslałem o dodatkowych zegarach w słupku :

http://allegro.pl/panel-slupek-na-zegary-fiat-civic-ej9-3x52mm-carzo-i2247389886.html

pytanie jak podłączyć temperature i ciśnienie oleju znalazłem równiez podkładke pod filtr :

http://allegro.pl/podkladka-pod-filtr-oleju-ulatwia-mont-auto-gauge-i2252227205.html

czy wystarczy dokupic czujniki i oczywiście wskażniki od jakiegoś modelu samochodu i wkręcić w te miejsca na czujniki w tej podkładce i podłączyć kabelki czy moze są inne sposoby podłaczenia tego?? Robił juz ktoś z Was zegary w słupku czy działa to poprawnie i czy duzo z tym zabawy?? Pozdrawiam.

CRX1
05-04-12, 12:35
Jest trochę zabawy.Poszperaj na forum ,jest sporo na ten temat.Ja skorzystałem z forum subaru i ze względu na, to że montowałem zegar temp. oleju ,bez czujnika ciśnienia ,nie korzystałem z podkładki pod filtr i czujnik poszedł do korka spustowego.Masz b.duży wybór zegarów i w zestawach są czujniki.Z opiniami na temat poszczegulnych modeli, tez możesz zapoznać się na różnych forach -wpisz model jaki Ci się podoba i opinie użytkowników

robert1111
05-04-12, 13:34
Chodzi mi po prostu o to czy jak kupię ta podkładke pod filtr zamontuje czujniki i wskazniki tem i cisnienie oleju czy to wszystko bedzie dobrze pokazywało.

rafal86
05-04-12, 15:01
CRX1 czyli jak chce tylko temp. oleju to wystarczy mi wskaźnik + czujnik i wsio zagra? bez żadnych podkładek?

CRX1
05-04-12, 18:53
Zastanawiałem się nad podkładką,ale temp.oleju będzie przekłamana >Miska olejowa służy jako chłodnica(w niektórych modelach zastosowane są miski aluminiowe z radiatorami) w Hondach też.I ze względu na to ,że interesuje nas temperatura faktyczna oleju ,a nie jaka jest w kanałach,rozwierciłem korek spustowy ,nagwintowałem i wkręciłem na pastę Reintz (jest sucho,nie przeszkadza przy wym.oleju,bo są piny)W podkładce mógłbym umieścić ciśnieniowy,ale bardziej intresuje mnie temp. cieczy chłodzącej(połowa wskazania na fabrycznym ,to nie zawsze 90 st) i temp oleju.
Myślę ,że odpowiedziałem wyczerpujaco na oba pytania?

robert1111
06-04-12, 07:36
Dzięki CRX1 w przyszłym miesiącu zabieram sie za TO :) pozdr