PDA

Zobacz pełną wersję : civic 3gen problem z obrotami

-ucho-
05-07-07, 23:54
Witam od dzisiaj jestem szczęsliwym posiadaczem pełnoletniej juz od 2 lat hondki civic 1.3 12v 86r wszsytko jest malinowo (nie licząc: przegubów, wydechu, lakieru, opon i wielu innych ) ale nic to. z tymi zeczami sobie poradze ale mam problem z niskimi obrotrami problem jest taki ze wcale ich nie mam dzisiaj jak jezdziłem (przejechałem 80 km spaliła mi 8l) jeżdziłem cały dzień na ssaniu lekko wyciągnietym tak lekko ze wyje (inaczej by zgasł) jak tylko schowam ssanie obroty sie obniżą chwile pofalują w góre i w dół, po czym te wachania spada niżej aż złapie wachnięcie ze wogle zgaśnie. bede wdzieczny za sugestioe co moge z tym zrobić
pozdrawiam

lysy1033
18-07-07, 19:30
mialem taki sam problem. najprawdopodobniej masz zapchany gaznik lub powietrze bokiem idzie. sprawdz przewody podcisnieniowe w okolicach gaznika czy zaden nie jest pekniety. warto by bylo przedmuchac dysze sprezarka czy czyms.

prezesik_87
27-08-07, 18:09
A mi dzis znow pojawila sie historia tego typu ze Hania po wlaczeniu lapie 3000 obr i tak sobie ryczy przez jakies dobre 5 min potem jak sie nagrzeje jest git ale tylko pozornie bo czasem jade np powoli na 3 czy tam tocze sie na 2-ce a ona 3000obr i rura do przodu :zamkniete oczy: malo bym dzis nie huknoł w pięknego grafitowego mercedesa.. oczywiscie odrazu podwyzszylo sie spalanie poczatkowo myslalem ze jest tak na gazie ale na benzynie jest ta sama historia.