PDA

Zobacz pełną wersję : Przewody Hamulcowe Wymiana??

ficek666
04-04-12, 21:11
A wiec tak w swojej Hondzi wymieniałem przewody hamulcowe z tylnych kół i wiadome trzeba to wykręcić i nie wiem jak to jest czy przednie kola są połączone z tylnymi czy przednie kola mogły się zapowietrzyć, czy trzeba je odpowietrzać??;)

CRX1
04-04-12, 21:24
Jak wymieniasz przewody tylne,to przód ci się nie zapowietrzy(układ posiada dwie sekcje).Ale wymienić nalezy płyn hamulcowy w całym układzie ,więc odpowietrz cały układ z wymianą płynu.

reaktor
04-04-12, 21:26
Tak trzeba wszystkie cztery: tylnie lewe prawe przednie lewe przednie tylne prawe czy jakos tak to szło

Jak wymieniasz przewody tylne,to przód ci się nie zapowietrzy(układ posiada dwie sekcje).Ale wymienić nalezy płyn hamulcowy w całym układzie ,więc odpowietrz cały układ z wymianą płynu.

Jestes pewny ? Wedlug manula odpowietrasz od razu 4 kola i to w jakiejs ezoterycznej kombinacji

CRX1
04-04-12, 21:37
[QUOTE=reaktor;1617510]Jestes pewny ?[/QUOTE
Tak jestem pewny,a odpowietrza się od najdalej położonego cylinderka od pompy,czyli prawy tył,lewy tył,prawy przód,lewy przód.

ficek666
04-04-12, 21:40
Czyli wystarczy odpowietrzyć tylko tylne kola, ale myślę ze nie zaszkodzi sprawdzić tez przednich na wszelki wypadek:p

lukasz-lukasz
04-04-12, 21:45
Są dwie sekcje - to prawda, ale nie przód i tył, tylko krzyżowo. Najlepiej przelecieć wszystkie 4 odpowietrzniki.

CRX1
04-04-12, 21:47
Jak,niechce ci się ,to możesz tylko tył-prawy tył,lewy tył(tj.druga sekcja)ale proponowałbym ci ,zmień płyn i zrób całość to polepszy ci się hydraulika(płyn powinien być wymieniony co dwa lata-max trzy].Koszt DOT4-24 ,-

piroman
04-04-12, 21:49
CRX1, układ jest krzyżowy więc sam tył to nie jest osobna sekcja...

prawy tył, lewy przód, lewy tył, prawy przód

reaktor
04-04-12, 21:50
W manualu jest wyraznie napisane odpowietrzasz na krzyz

ficek666
04-04-12, 21:51
Dla spokojnej głowy przelece wszystkie kola i zmienie płyn tak będzie najlepiej :)

Mam jeszcze jeden problem, w moim autku nie miałem głośników z przodu i dziś okazyjnie udało mi się kupić komplet wszystkich głośników z Rovera z kilkoma gratami za symboliczna kwotę. A wiec mój problem polega na tym ze wtyczka która podpinamy do głośnika ma aż 4 kable i nie mam zielonego pojecia dlaczego tak jest i jak to wszystko podłączyć zęby grało jak trzeba?? Głosniki sa takie same jak na tej aukcji http://allegro.pl/rover-400-416-420-glosnik-glosniki-drzwi-przod-i2236847840.html

Jeff
04-04-12, 23:54
[QUOTE=reaktor;1617510]Jestes pewny ?[/QUOTE
Tak jestem pewny,a odpowietrza się od najdalej położonego cylinderka od pompy,czyli prawy tył,lewy tył,prawy przód,lewy przód.

Posłuchaj CRX1. Robił mi hamulce w czterech autach. Zrobione były zawsze tak, że przy hamowaniu rwało asfalt, zresztą dzięki tak zrobionym heblom uniknąłem poważnej kolizji.

piroman
05-04-12, 07:37
[QUOTE=CRX1;1617522]

Posłuchaj CRX1. Robił mi hamulce w czterech autach. Zrobione były zawsze tak, że przy hamowaniu rwało asfalt, zresztą dzięki tak zrobionym heblom uniknąłem poważnej kolizji.

wpadles tu tylko po to zeby nam to oznajmic :confused: