Zobacz pełną wersję : Przewody Hamulcowe Wymiana??
A wiec tak w swojej Hondzi wymieniałem przewody hamulcowe z tylnych kół i wiadome trzeba to wykręcić i nie wiem jak to jest czy przednie kola są połączone z tylnymi czy przednie kola mogły się zapowietrzyć, czy trzeba je odpowietrzać??;)
Jak wymieniasz przewody tylne,to przód ci się nie zapowietrzy(układ posiada dwie sekcje).Ale wymienić nalezy płyn hamulcowy w całym układzie ,więc odpowietrz cały układ z wymianą płynu.
Tak trzeba wszystkie cztery: tylnie lewe prawe przednie lewe przednie tylne prawe czy jakos tak to szło
Jak wymieniasz przewody tylne,to przód ci się nie zapowietrzy(układ posiada dwie sekcje).Ale wymienić nalezy płyn hamulcowy w całym układzie ,więc odpowietrz cały układ z wymianą płynu.
Jestes pewny ? Wedlug manula odpowietrasz od razu 4 kola i to w jakiejs ezoterycznej kombinacji
[QUOTE=reaktor;1617510]Jestes pewny ?[/QUOTE
Tak jestem pewny,a odpowietrza się od najdalej położonego cylinderka od pompy,czyli prawy tył,lewy tył,prawy przód,lewy przód.
Czyli wystarczy odpowietrzyć tylko tylne kola, ale myślę ze nie zaszkodzi sprawdzić tez przednich na wszelki wypadek:p
lukasz-lukasz
04-04-12, 21:45
Są dwie sekcje - to prawda, ale nie przód i tył, tylko krzyżowo. Najlepiej przelecieć wszystkie 4 odpowietrzniki.
Jak,niechce ci się ,to możesz tylko tył-prawy tył,lewy tył(tj.druga sekcja)ale proponowałbym ci ,zmień płyn i zrób całość to polepszy ci się hydraulika(płyn powinien być wymieniony co dwa lata-max trzy].Koszt DOT4-24 ,-
CRX1, układ jest krzyżowy więc sam tył to nie jest osobna sekcja...
prawy tył, lewy przód, lewy tył, prawy przód
W manualu jest wyraznie napisane odpowietrzasz na krzyz
Dla spokojnej głowy przelece wszystkie kola i zmienie płyn tak będzie najlepiej :)
Mam jeszcze jeden problem, w moim autku nie miałem głośników z przodu i dziś okazyjnie udało mi się kupić komplet wszystkich głośników z Rovera z kilkoma gratami za symboliczna kwotę. A wiec mój problem polega na tym ze wtyczka która podpinamy do głośnika ma aż 4 kable i nie mam zielonego pojecia dlaczego tak jest i jak to wszystko podłączyć zęby grało jak trzeba?? Głosniki sa takie same jak na tej aukcji http://allegro.pl/rover-400-416-420-glosnik-glosniki-drzwi-przod-i2236847840.html
[QUOTE=reaktor;1617510]Jestes pewny ?[/QUOTE
Tak jestem pewny,a odpowietrza się od najdalej położonego cylinderka od pompy,czyli prawy tył,lewy tył,prawy przód,lewy przód.
Posłuchaj CRX1. Robił mi hamulce w czterech autach. Zrobione były zawsze tak, że przy hamowaniu rwało asfalt, zresztą dzięki tak zrobionym heblom uniknąłem poważnej kolizji.
[QUOTE=CRX1;1617522]
Posłuchaj CRX1. Robił mi hamulce w czterech autach. Zrobione były zawsze tak, że przy hamowaniu rwało asfalt, zresztą dzięki tak zrobionym heblom uniknąłem poważnej kolizji.
wpadles tu tylko po to zeby nam to oznajmic :confused: