Zobacz pełną wersję : Dziwne odgłosy (jakby drgajaca szyba)
Otóż jak jade po tzw. "kocich łbach" to slysze z tylu auta jakby brzeczenie tylnej szyby, dzwiek dochodzi z tych obszarow.. Wydaje mi sie jednak ze niemozliwe chyba ze szyba jest zle zamontowana i sie rusza, byloby widac to chocby przy uszczelkach, ze odstaje czy cos.. Poczatkowo mysalelm ze to odglosy z tylnej półki, jednak to nie to, po jej zdemontowaniu jest to samo.. Co to moze byc? Ma ktos jakis pomysl? Wszelkie sugestie mile widziane...
Może hałasuje tylna klapa??? Spróbuj podregulować na zamku, może to przyniesie rezultaty.
Może hałasuje tylna klapa??? Spróbuj podregulować na zamku, może to przyniesie rezultaty.
hmmm... ale to ewidentnie odgłos jakby drgającej szyby.. hmm...
jak masz uchylane tylne szyby to zgybiles zimernig zabezpieczjacy tego *****ika co sie nim zamyka i szyba sie odchyla i uderza spowrotem.. tak ja mysle
jak masz uchylane tylne szyby to zgybiles zimernig zabezpieczjacy tego *****ika co sie nim zamyka i szyba sie odchyla i uderza spowrotem.. tak ja mysle
Nie mam uchylanych tylnych szyb :)
Weź pasażera na tył i niech wybada co i jak bo samemu mozesz mieć ciężko
ja stawiam na zamek. ale rzeczywiscie najlepiej jakbys kogos zapakowal do tylu i pojezdzil troche to sprawa sama sie wyjasni.
ale mozliwosci moze byc wiele. sprawdz tez mocowanie lamp czy nie jest luzne.
a ja obstawiam tylni zderzak (moze jest poluzowany troche) on chodzi i przez to wali po szybie
zderzak po szybie?// na pewno o to chodzi?
w sumie to nie jest w sasiedztwie szyby
z tego co przeczytalem to brzeczenie pochodzi z tylnej szyby , tka wiec tej szyby ktora jest nad zderzakiem tylnim, chodzi mi o to ze zderzak jest poluzowany i drga przez co wywoluje wibracje na tylnia klape i sa dzwieki jakby chodzila tylnai szyba o to mi chodzilo :d
aha. zamotalem sie. myslalem ze cos ci sie pomylilo :D
ok, i tak tez zrobie, posadze kogos za kierą, a sam siąde z tyłu i wybadam co i jak... Albo odwrotnie... Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)
ps. Szkoda, ze moje miasto lezy daleko od najwiekszych osrodkow Civica z tego forum, bysmy pochlali czy cos... :D Chyba ze kiedys sie wybiore gdzies :)
Szkoda, ze moje miasto lezy daleko od najwiekszych osrodkow Civica z tego forum, bysmy pochlali czy cos... Chyba ze kiedys sie wybiore gdzies
jutro do Białej :D
Skydiverek
13-06-05, 17:32
to brzecza sprezyny gazowe tylnej szyby...na przegubach kulowych wyrobily sie male luzy i normalnie tego nie slychac ale wlasnie na kocich lbach luba zabrzeczec
to brzecza sprezyny gazowe tylnej szyby...na przegubach kulowych wyrobily sie male luzy i normalnie tego nie slychac ale wlasnie na kocich lbach luba zabrzeczec
Nie bardzo rozumiem. Jakie sprezyny gazowe? Chodzi o te podnosniki tylnej klapy czy co???
Skydiverek
13-06-05, 22:44
tak o te ...nie mowie ze na 100% to brzeczy...ale warto sprawdzic, jeśli jak sie poszarpie ręka to stukaja to raczej to.
PS
te podnośniki to się nazywają sprężyny gazowe :smile:
tak o te ...nie mowie ze na 100% to brzeczy...ale warto sprawdzic, jeśli jak sie poszarpie ręka to stukaja to raczej to.
PS
te podnośniki to się nazywają sprężyny gazowe :smile:
aha,ok. Thx :)