Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwne odgłosy (jakby drgajaca szyba)

prz3mo
09-06-05, 22:47
Otóż jak jade po tzw. "kocich łbach" to slysze z tylu auta jakby brzeczenie tylnej szyby, dzwiek dochodzi z tych obszarow.. Wydaje mi sie jednak ze niemozliwe chyba ze szyba jest zle zamontowana i sie rusza, byloby widac to chocby przy uszczelkach, ze odstaje czy cos.. Poczatkowo mysalelm ze to odglosy z tylnej półki, jednak to nie to, po jej zdemontowaniu jest to samo.. Co to moze byc? Ma ktos jakis pomysl? Wszelkie sugestie mile widziane...

TOMI 3D
09-06-05, 23:26
Może hałasuje tylna klapa??? Spróbuj podregulować na zamku, może to przyniesie rezultaty.

prz3mo
09-06-05, 23:30
Może hałasuje tylna klapa??? Spróbuj podregulować na zamku, może to przyniesie rezultaty.

hmmm... ale to ewidentnie odgłos jakby drgającej szyby.. hmm...

Ralf
09-06-05, 23:34
jak masz uchylane tylne szyby to zgybiles zimernig zabezpieczjacy tego *****ika co sie nim zamyka i szyba sie odchyla i uderza spowrotem.. tak ja mysle

prz3mo
09-06-05, 23:40
jak masz uchylane tylne szyby to zgybiles zimernig zabezpieczjacy tego *****ika co sie nim zamyka i szyba sie odchyla i uderza spowrotem.. tak ja mysle

Nie mam uchylanych tylnych szyb :)

Caingorn
10-06-05, 01:30
Weź pasażera na tył i niech wybada co i jak bo samemu mozesz mieć ciężko

wieshaq
10-06-05, 09:46
ja stawiam na zamek. ale rzeczywiscie najlepiej jakbys kogos zapakowal do tylu i pojezdzil troche to sprawa sama sie wyjasni.
ale mozliwosci moze byc wiele. sprawdz tez mocowanie lamp czy nie jest luzne.

igor
10-06-05, 13:01
a ja obstawiam tylni zderzak (moze jest poluzowany troche) on chodzi i przez to wali po szybie

wieshaq
10-06-05, 13:09
zderzak po szybie?// na pewno o to chodzi?
w sumie to nie jest w sasiedztwie szyby

igor
10-06-05, 13:42
z tego co przeczytalem to brzeczenie pochodzi z tylnej szyby , tka wiec tej szyby ktora jest nad zderzakiem tylnim, chodzi mi o to ze zderzak jest poluzowany i drga przez co wywoluje wibracje na tylnia klape i sa dzwieki jakby chodzila tylnai szyba o to mi chodzilo :d

wieshaq
10-06-05, 13:46
aha. zamotalem sie. myslalem ze cos ci sie pomylilo :D

prz3mo
10-06-05, 15:48
ok, i tak tez zrobie, posadze kogos za kierą, a sam siąde z tyłu i wybadam co i jak... Albo odwrotnie... Dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

ps. Szkoda, ze moje miasto lezy daleko od najwiekszych osrodkow Civica z tego forum, bysmy pochlali czy cos... :D Chyba ze kiedys sie wybiore gdzies :)

eVok
10-06-05, 22:15
Szkoda, ze moje miasto lezy daleko od najwiekszych osrodkow Civica z tego forum, bysmy pochlali czy cos... Chyba ze kiedys sie wybiore gdzies

jutro do Białej :D

Skydiverek
13-06-05, 17:32
to brzecza sprezyny gazowe tylnej szyby...na przegubach kulowych wyrobily sie male luzy i normalnie tego nie slychac ale wlasnie na kocich lbach luba zabrzeczec

prz3mo
13-06-05, 18:34
to brzecza sprezyny gazowe tylnej szyby...na przegubach kulowych wyrobily sie male luzy i normalnie tego nie slychac ale wlasnie na kocich lbach luba zabrzeczec

Nie bardzo rozumiem. Jakie sprezyny gazowe? Chodzi o te podnosniki tylnej klapy czy co???

Skydiverek
13-06-05, 22:44
tak o te ...nie mowie ze na 100% to brzeczy...ale warto sprawdzic, jeśli jak sie poszarpie ręka to stukaja to raczej to.

PS
te podnośniki to się nazywają sprężyny gazowe :smile:

prz3mo
13-06-05, 23:04
tak o te ...nie mowie ze na 100% to brzeczy...ale warto sprawdzic, jeśli jak sie poszarpie ręka to stukaja to raczej to.

PS
te podnośniki to się nazywają sprężyny gazowe :smile:

aha,ok. Thx :)