Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Miałem stłuczkę :( i mam kilka pytań.

ddeenniiss
02-04-12, 15:09
Z całym szacunkiem, ale będę teraz 100 x bardziej uważał na ludzi łódzkimi blachami i na skodziarzy.
No to do konkretów...

Istnieje możliwość kupienia samych szkieł do przednich lamp? ktoś próbował rozmontować? Lampa cała tylko szkło pękło, pieniędzy mało więc szukam i kombinuje.

A jak jedną wymienię to druga będzie wyglądała słabo, bo porysowana.
Jeżeli już będzie trzeba wymienić oba reflektory... co proponujecie?
W intercars jest opcja, jakiś zamiennik z ciemnym wnętrzem. Czy to dobra opcja?

Przedni zderzak już zamówiony, będzie lakierowanie.

owsikk
02-04-12, 20:01
Da się podmienić szkła, nieważne czy masz przed czy polifta. Trzeba tylko mieć opalarkę, albo coś czym możesz rozgrzać klej żeby szkło odeszło od obudowy.
Którą lampę potrzebujesz? Lewa czy prawa? Przed czy polift?

LemonR
02-04-12, 20:49
Gdzieś był opisany sposób rozklejania poprzez nagrzanie w piekarniku, dobry sposób bo nagrzeje równomiernie tylko wiadomo nie można przesadzić z temperaturą :-)

ddeenniiss
03-04-12, 11:10
Po lift lampa prawa.

Ale prawa była ładna przeźroczysta, więc teraz mam całą lewą porysowaną i prawą gładką ale uszkodzoną :( więc docelowo szukam dwóch. Z piekarnikiem raczej nie będę próbował :) opalarka będzie ok. LOOKAS bardzo fajnie mi opisał całą sprawę jak to zrobić itp. Więc w tym momencie, gdyby komuś coś wpadło w ręce lub na oczy :) dajcie znaka. Butla w Warszawie do odbioru będzie czekała. Dość istotne jest to, że patrzeć na to nie mogę ale jednocześnie w tym miesiącu wsadzę w Hankę dużo monety i szukam najtańszego sposobu naprawy. AAa i potrzebuję plastikową osłonę tylnej wycieraczki,a le zaraz będę dzwonił do ASO, może nie jest to droga zabawa.