Zobacz pełną wersję : Problem z alarmem - sam sie załacza ...
Alarm w moim Civie caly czas sie sam zalącza ... zazwyczaj gdy zaczyna swiecic slonce z rana i auto sie nagrzewa i wtedy robi siare, odlaczylem czujnik wstrzasowy na 2 dni i dalej sie sam zalacza wiec podejzewam ze moze byc to wina czujnika masowego , tylko do konca nie wiem czy dobra mam teorie bo przeciez te czujniki sa jak guziki dzialajace w odwrotna strone ale jednak cos sprawia ze alarm sie sam wlacza. Czy moze byc tak ze mam gdzis przebicie masy na karoserie i to zalacza alarm?? wszelkie sugestie mile widziane szczegolnie wdzieczni beda moi sasiedzi :D
Mam to samo u siebie w mojej padaczce mazdzie , tylko nie chce mi sie wyregulowac czulosci , wystarczy ja zmniejszyc :) ale co tam , niech padaka sobie troszke powyje od czasu do czasu hehe .
Jest jeszcze opcja, że czujniki przy drzwiach nie działają poprawnie. Ale to chyba głupia teoria bo co ma do tego słońce? zawsze można sprawdzić :)
czujniki masowe sa wyregulowane na styk co powoduje ze np. nagrzana maska zaczyna sie odkrztałcac i rozwiera sie masowy
może też być wina czujnika ultradzwiękowego jeżeli taki masz.
no i ostatecznie jak powiedziałes kabelek gdzieś jest przetarty i moze zwiera
Wstrzasowy mam wyregolowany tak ze jest dosc slabo czuly wiec to nie w nim problem tkwi:) ale cos mi sie wydaje ze to faktycznie moze isc od odksztalcajacej sie maski ... a tak na wszelki po niedzieli sprawdze czy nie ma przebicia
skolopendra
06-07-07, 16:35
ale cos mi sie wydaje ze to faktycznie moze isc od odksztalcajacej sie maski
jak dawno założony to najlepiej powymieniać krańcówki na nowe i podregulować je
a ultradźwiękowe czujki posiadasz??