BartekR
02-04-12, 14:16
Panowie jak wiecie lub nie. Pisalem kiedys Post na temat ze mam inne tarcze na osi przedniej. Prawa byla 262 i lewa 242. Wiec w zlosci do kupilem lewa strone na 262 taka sam jak prawa. WIec mam w EJ9 na przodie tarcze 262 z zaciskami Lukasa. ( nie wiem z jakiej hondy ). W kazdym razie. Poza wymiana lewej calej strony nie wy mienialem nic. POmpa zostala oryginalna itd. Uklad o dpowietrzony (z ABS). Wszystko hamuje, smiga i gra muzyka.
Nurtuje mnie jeda rzecz, mianowicie:
Przy zgaszonym s ilniku pedal wciskam 2-3 x i robi sie twardy, przy dlugim trzymaniu i mocnym wciskaniu trzyma caly czas okreslone polozenie - wiec jest OK
Przy zapalonym silniku, ABS zaczyna mi dzialac w 1.3 moze 1.4 dlugosci dzialania pedalu i samochod staje jak wryty - Czyli wszystko OK
Przy zapalonym samochodzie na postoju wciskanie pedalu bardzo mocno powoduje iz pedal dochodzi prawie do podlogi. - I tu pytanie o co chodzi ?
Dodam ze z wczesniejszymi hamulcami 242 nie mialem takiego problemu.
Gdyby nie fakt ze auto hamuje normalnie, na wylaczonym silniku pedal jest twardy i trzyma pozycje po mocny m wciskaniu. Powiedzial bym ze jest wszystko OK. Ale ta jedna rzecz mnie wlasnie martwi :(
Nurtuje mnie jeda rzecz, mianowicie:
Przy zgaszonym s ilniku pedal wciskam 2-3 x i robi sie twardy, przy dlugim trzymaniu i mocnym wciskaniu trzyma caly czas okreslone polozenie - wiec jest OK
Przy zapalonym silniku, ABS zaczyna mi dzialac w 1.3 moze 1.4 dlugosci dzialania pedalu i samochod staje jak wryty - Czyli wszystko OK
Przy zapalonym samochodzie na postoju wciskanie pedalu bardzo mocno powoduje iz pedal dochodzi prawie do podlogi. - I tu pytanie o co chodzi ?
Dodam ze z wczesniejszymi hamulcami 242 nie mialem takiego problemu.
Gdyby nie fakt ze auto hamuje normalnie, na wylaczonym silniku pedal jest twardy i trzyma pozycje po mocny m wciskaniu. Powiedzial bym ze jest wszystko OK. Ale ta jedna rzecz mnie wlasnie martwi :(