Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zmiana grila w angliku 96... jak przerobic

bamse
04-07-07, 14:28
witam witam... siedzac przy komputerze bawilem sie w ps, chce przerobic swojego grila na czarnego i bez znaczka hondy z przodu, czy mozna w jakis sposob zmyc ten nikiel :?: czy w miejsce po znaczku H mozna wtopic zwyczajnie paski tego samego plastiku, czy ktos to przerabiał juz :?: jezeli ktos wie gdzie mozna kupic taki oryginalnie zmieniony to bede wdzieczny... (ps. jaki gril ma VTi :?: )

coś w tym stylu:
http://i53.photobucket.com/albums/g69/bamse-jaslo/plan-1.jpg

Diups
04-07-07, 16:42
zobacz jak ja mam grilla (link do fotek auta mam w podpisie)
wyglada tak jak ten na fotce tzn wyciety znaczek hondy i wspawany plastik (poprzeczki jak w orginalnym) przez co wyglada po prostu jak orginalny bez znaczka
wystarczy do tego pomalowac sobie ramke na czarno i masz caly czarny :)

spawanie plastiku kosztowalo mnie 30zl - zawiozlem zderzak i grill (zderzak mam bez miejsca na rejestracje teraz) i odebralem go to po 5 godzinach ... zderzak 50zl, grill 30zl
pozniej malujesz i jest git !
tak ze jak znajdziesz zakład ktory spawa plastik (naprawa zderzakow itp... ) to sobie to zrobisz spokojnie, pozniej wymalujesz czarny mat albo polysk i bedzie :)

wiecej info? jak cos to pytaj
pochwal sie swoim autem jesli to to z fotki !!!!!!!

dymek
04-07-07, 18:49
Ja mam ten sam patent: wycięty znaczek, a drugi grill posłużył jako dawca żeberek do wklejenia. Malowanie i gotowe.

Diups
04-07-07, 19:04
u mnie nie był potrzebny drugi grill.. nie wiem z czego ale gosc mi zrobil :) ja tylko przyjechalem odebrac

Bassmaster
04-07-07, 20:44
A może lepiej wyciąć (maszyną do cięcia wodą) coś z blachy (aluminium, kwaśna) i pomalować na czarno lub zmatowić?
Ja noszę się z takim zamiarem, tyle że koszty byłyby większe.

Może coś w tą stronę ??

bamse
05-07-07, 09:11
łał Diups jestem pod wrazeniem furki :d ogladalem modyfikacje :agent: piekny samochodzik, jutro wykrecam grila i zabieram sie do roboty :aloha: niestety musze zrobic to samemu, a moze i lepiej tylko zastanawiam sie z kad wziasc plastik na poziome paski :( [/b]

Diups
05-07-07, 18:11
łał Diups jestem pod wrazeniem furki :d ogladalem modyfikacje :agent: piekny samochodzik,
dzieki :)

ziom, nie rob sam... 30 zl zaplacisz i bedziesz mial zrobione.. po prostu dorwij taki zaklad - teraz tego jest pełno !!

PS: pokazuj swoje auto bo wystapie o bana dla Ciebie za ukrywanie ladnego anglika :P heheheh zart ale pokazuj :) dobrze jest ogladnac cos ladnego czasem :D

bamse
06-07-07, 11:14
prosze bardzo juz sie chwale :agent: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=32697

[ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 ]
Po oględzinach z swoim mechanikiem... stwierdziłem że jest to wykonalne bez najmniejszego problemu, i nie wiem czy odwozić gril "spawaczy" do krosna :aloha: czy zająć się tym samemu ;)

można to też wykonać domowym sposobem, poprostu wykrecic grila, odpiąć niklowany znaczek H z grila, następnie "boszem" naciąć cały znaczek w grilu, lutownica lub opalarka z koncowka na powitrze dogrzać kilka drobiazgów... :d :d wykonalne... da sie zrobić...

do poniedziałku napewno wymyślę co i jak zrobić :agent: :agent: