Zobacz pełną wersję : Brak hamulców!!!! Help
Jak pisałem wcześniej zapiekł się zacisk. Wyczyściłem tydzień pochodził i znowu się zacioł. Odczyściłem i się przycynał. Ale stało się coś innego !!! Nacisnołem hamulec coś strzeliło iii brak hamulców. Syczy z okolicy pedała hamulca. Czyli serwo. Obroty silnika wzrosły. I niema teraz hamulca zwykłego. Został ręczny i doturlaliśmy się do domu 15 mil tak z ręcznym. Teraz pytanie czy moge chwilowo wyłączy serwo przez odpięcie węzyka ciśnieniowego. Tak aby hamulce działały jak w 'maluchu ??? bo najwcześniej nowe dostane w sobote a jakoś do roboty musze 2 dni zmęczy. Tak aby się dało turlac 50 na godzine.
a nie strzelił przypadkiem przewód gdzies?
Mozna odlaczyc serwo... kumpel kiedys tak w fiescie zrobil jak mial z nim problemy... ale to zmoe byc albo mebranka w serwie albo jakis przewod... w kazdym badz razie odlaczenie serwa piwinno cos dac :)
na bank serwo. Dmucha czy tam ssie z hmm jak to powiedzie miejśca gdzie wychodzi prowadnica z serwa i jest podłączona do pedała.. Wystarczy zdją wężyk który idzie z kollektora do serwa i go zaślepic ? Wiadomo to chwilowo ma byc Aby jakoś zmęczyc. Zacisk już zamówiłem. To też zmienie.
Już sam nie wiem co jest z tymi posranymi hamulcami. Bo drugie koo też si dzisiaj nagrzało.. Więc płynu coś nie puszcza spowrotem. Może serwo by tego przyczyną??
bez serwa da sie jechac - bedziesz mial super twardy pedał i do zwalniania trzeba bedzie na nim stawac dwiema nogami. innych objawów nie będzie.
No odłączyłem i faktycznie twardy pedał ( nie gej ). Ale hamuje przynajmniej. A pod wpływem ewentualnej adrenaliny siła rośnie :D. Ciągle czekam na odpowiedź ze sklepu na temat serwa -- czy je mają.