Zobacz pełną wersję : Problem z otwarciem dzwi.
tomalacivic
01-04-12, 12:09
Witam!! może ktoś z was koledzy miał taki problem z drzwiami polega on tym ze gdy chce otworzyć drzwi z pilota nie reaguje silniczek a jak chce otworzyć od środka jest to samo tak to wygląda jak by jakieś cięgło spadło w środku od otwierania drzwi co polecacie.
tomalacivic
01-04-12, 12:16
A da sie tak z zamkietymi dzwami a co moze byc ze tak sie stalo.
tomalacivic
01-04-12, 18:53
Dziś próbowałem rozebrać boczek ze zamkniętymi drzwiami ale się nie da nie wiem co robić jedyne wyjście to chyba rozwalić boczek i dopiero się dostać za chiny nie mogę otworzyć drzwi Pomocy!!!.
Od zewnątrz spróbuj przekręcić kluczyk jednocześnie pociągając za klamkę, może się otworzą. Co do istoty problemu to mógł paść siłownik( nie napisałeś czy słychać jego działanie), albo odkręciła się któraś ze śrubek trzymających mechanizm (mało prawdopodobne). Spróbuj kombinować kluczykiem i klamką.
Zanim roz&#@$^&$isz boczek ,zrób tak jak mówi art81,jeżeli to nie pomoze ,to poszukaj u siebie zakładu ,który dorabia klucze samochodowe i oni powinni otworzyc bez armagedonu w twoim aucie,wtedy zdejmiesz boczek i zobaczysz co się wys@#$o.
Polecam sciagnac manuala i obadac jak to wyglada zmajstrowac jakis chwytak ktorym zlapiesz ciegno i pogmerac przy opuszczonej szybie ew gdzies podjechac moze otworza za mała oplata tylko jak wrocisz do domu z otwartymi drzwiami:)
tomalacivic
02-04-12, 07:22
Dzieki tylko ze to jest z tylnymi drzwiami a nie przednimi.
Dziś próbowałem rozebrać boczek ze zamkniętymi drzwiami ale się nie da nie wiem co robić jedyne wyjście to chyba rozwalić boczek i dopiero się dostać za chiny nie mogę otworzyć drzwi Pomocy!!!.
powinno sie dac, mialem kiedys podobny problem w 3d ale udalo sie boczek lekko odgiac i otworzyc drzwi. Co prawda wygladalo to drastycznie ale boczek caly :D
tomalacivic
02-04-12, 17:23
No nie wiem sam próbowałem na wszystkie sposoby i dupa.
Dzieki tylko ze to jest z tylnymi drzwiami a nie przednimi. Ja to chciałbym zobaczyć te tylne drzwi w EJ9;).
tomalacivic
02-04-12, 17:56
Ale to jest w sedanie japonczyk.
Przepraszam kolego. Mój błąd. Zawsze mi się jakoś to Ej9 z hatchbackiem 3d kojarzyło. Zwracam honor.
tomalacivic
02-04-12, 19:26
Spoko.
tomalacivic
06-04-12, 19:20
No cóż chyba nikt nie miał takiego problemu jak ja będę musiał sobie sam poradzić.
Głowa do góry!Boczek musisz zdemontować,więc zdejmij plastiki,korbkę szyby, jak nie masz el. .Sam boczek musisz zacząć wypinać z zatrzasków w okolicy oparcia lub trochę niżej ,tam gdzie kanapa.Trochę odciągnć i do góry, z głową i spokojnie ,żeby nie porozpi@#$%#@ć .Jak Ci się to uda ,będziesz miał dostęp do zamka ,cięgna klamki wewnętrznej i generalnie będziesz miał dostęp do mechanizmu zamka ,niema tam za dużo miejsca,ale możliwe że któreś cięgno jest tylko przyblokowane i ruszenie go spowoduje otwarcie drzwi.