Zobacz pełną wersję : piszczące hamulce
Panowie sprawa ma się tego rodzaju, że podczas jazdy piszczą mi tak jakby koła. Przy hamowaniu jest ok. Sprawdzałem felgi i chodza nawet luźno i nie obcierają aż tak bardzo o tarcze. Przy wolnej jeździe słychać co jakis czas pisk. Gdzieś wyczytałem, że w zaciskach są blaszki które piszczeniem sygnalizują że czas najwyższy wymienić klocki ale nie wiem ile w tym prawdy. Spotkał się juz ktoś z podobnym problemem?
Gdzieś wyczytałem, że w zaciskach są blaszki które piszczeniem sygnalizują że czas najwyższy wymienić klocki ale nie wiem ile w tym prawdy.
zgadza się
Niedawno miałem taki sam problem... rzeczywiście klocki już kwalifikowały się do wymiany. Podczas jazdy co jakiś czas popiskiwały natomiast jak hamowałem nie... z tym że u mnie dodatkowo zapiekła się jedna tulejka zacisku więc może masz to samo. Wymieniłem klocki, oczyściłem i nasmarowałem tulejkę i wszystko jest oki...
Dzięki wielkie. Szybko i na temat.
to na pewno koniec klockow, albo klocki slabej jakosci. temat byl przerabiany pare dni temu
:szukaj: