Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wydajność układu chłodzenia

marcov
04-07-07, 09:25
Witam Panowie.

Chcialem sie dowiedziec czy duza czestotliwosc wlaczania sie wentylatora to normalny objaw? wczoraj po zatrzymaniu sie, gdy silnik poracowal na biegu jalowym wentylator wlaczal sie co chwile. Jezdzilem do tej pory innymi autami i tam rzadziej wlaczal sie wentylator chlodnicy

GitZ
04-07-07, 11:07
Dobrze byłoby uzupełnić profil o auto jakim jeździsz. Ja nawet jak jeżdże półtorej godziny bez przerwy po mieście to włącza mi się rzadko, a temp zawsze mam poniżej połowy.

marcov
04-07-07, 19:23
U mnie wskazowka tez trzyma sie ponizej polowy i podczas jazdy juz zostaje na tym poziomie

Lcfr
04-07-07, 20:21
poszukaj a znajdziesz, ze w upalne dni w hondzie wentylator potrafi sie czesciej włączac...
to normalny objaw

gryzmo
04-07-07, 21:31
Masz gaz?

marcov
05-07-07, 09:17
bron boze:P

wczoraj przykladowo, poznym wieczorem ( a wiec nie bylo upalnie) zatrzytmalem sie na swiatlach i po ok 30 sekundach wlaczyl sie wentylator

gryzmo
05-07-07, 15:38
Może płyn do bani albo chłodnica zasyfiona.Obecnie upałów nie mamy więc raczej często nie powinien się włączać.

marcov
05-07-07, 19:45
hmm plynu troszke mi chlodnica wyrzuca bo jest rozszczelniona (dolewam ubytki). Po odkreceniu korka na chlodnicy ukazuje sie troche brazowawego nalotu, przeczyszcze uklad, wleje nowy plyn i bede obserwowal co sie dzieje

javor
06-07-07, 08:23
to może być początek uszczelki pod głowicą, abo może tylko troche syfu :) wymień chłodnice albo zalej jakimś ucszczelniaczem i sprawdź czy masz dobrze odpowietrzony układ.
mi żeby się włączył wentyl to trzeba naprawde długo w korku stać w bardzo upalny dzień, normalnie to praktycznie nigdy się nie włancza.

marcov
06-07-07, 08:27
i przez te ubytki ciezko stwierdzic czy plyn tylko wycieka, czy silniczek go troche spala, na obudowie wentylatora sa slady rospryskiwanego plynu. jaki uszczelniacz polecacie?

miku
06-07-07, 15:03
mi żeby się włączył wentyl to trzeba naprawde długo w korku stać w bardzo upalny dzień, normalnie to praktycznie nigdy się nie włancza.[quote="javor"]
Mi się jeszcze nigdy nie włączył i zastanawiam się czy mam coś zje... czy tak ma być :). Wskazówka nigdy nie poszła powyżej połowy :)

gryzmo
06-07-07, 16:18
Mi się jeszcze nigdy nie włączył i zastanawiam się czy mam coś zje... czy tak ma być :) . Wskazówka nigdy nie poszła powyżej połowy :)
To jak by co jak zrobisz prawidłowy reset?A powyżej połowy wskazówka raczej nie pójdzie więc tu wszystko ok.