Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : civic 1.7cdti problemy z ubywajacym plynem chlodniczym

kac1991
31-03-12, 14:03
po zimie po "mocniejszej" jezdzie zagotowalem silnik ktory stracil moc i krecil tylko do 2 tys wskaznik od temp wody bykl miejwiecej w polowie polozenia auto odrazu po staracie mocy zatrzymalem odkrecilem korek plynu chlodnizego okazalo ise ze plyn sie zagotowal odrazu kupilem plyn chlodniczy i zalalem silnik ostygl i wszystko wrocilo do normy oprucz tego ze dosc szybko ubywa plynu chlodniczego i pozniej przy odpalaniu zaczely przygasac wszystki kontrolki i po dluzszym postoju ciezko odpalic hanke lecz gdy po kazdej skonczonej jezdzie odkrece korek wleu plynu chlodnizego niema problemu z odpaleniem czy ktos mial cos podobnego?

arekwu
31-03-12, 14:53
1. Teoria
Czy jak pociśniesz autem (but przez jakiś czas), to czy nie dymi Ci lekko spod maski? Znam ten problem w aucie w którym dojeżdżam do roboty (1.7CTDI) i niestety poszła uszczelka pod głowicą...a i możliwe że głowica pęknieta, co się czasem tam zdarza.
Te silniki ISUZU są podobno dość kiepskie i delikatne...
2. Teoria
To że masz tylko 2tys.obrótow to obstawiam że włączył Ci się tryb awaryjny w aucie - pewnie jakieś kłopoty z turbiną (może cisłeś na niedogrzanym dobrze aucie). Ale to powinno samo wrócić do normy.

Bez mechanika się nie obejdzie...bo tak to sobie możemy gdybać.

kac1991
31-03-12, 15:30
wlasnei sie przymierzam do wymiany uszczelki pod glowica a co do tego check engine to zapierwszym razem 0 spadku mocy odlaczylem aku i zniklo teraz sie pojawilo przez pierwsze 5 min jazdy jest moc potem 2 tys obr i koniec

bez_pardonu
08-04-12, 22:17
jak dla mnie zabiles silnik, uszczelka pod glowica, albo co gorsza uszkodzona glowica jak kolega pisal, problemy z uruchomieniem na to wskazuja. brak mocy wiele przyczy w tym konkretnym wypadku auto broni sie przed tym zebys go nie zabil na amen tylko delikanie ostatkiem sil dotral do mechaniora,

marioZ
10-04-12, 08:00
na pewno uszczelka...powiem ci tak lepiej jedz do mechanika bo będziesz wymieniał więcej rzeczy. U mnie walneła uszczelka głowicy a w dodatku uszkodziło mi głowice aż pękła i musiałem wymieniać...kasy sporo poszło