PDA

Zobacz pełną wersję : Sprzegło Aisin do D16y7, nie jestem pewien czy bedzie pasowało

Clindo
30-03-12, 13:06
Mój silnik do d16y7 tak jak w tytule w budzie EJ6.
Witam, kupiłem na aukcji internetowej tarcze sprzęgła Aisin dokładnie taka:
http://allegro.pl/8018-tarcza-sprzeglo-accord-civic-hr-v-aisin-i2194085052.html
W opisie wyraźnie napisane jest ze pasuje do EJ6 czyli do mojego powinno bez problemu podejść.
Problem jest taki ze tarcza która wyciągnąłem z silnika jest mniejsza ma 200mm natomiast ta ma 210mm :/
Teraz czy to jakoś zamiennie podejdzie czy nie ma opcji. Niby po przyłożeniu do docisku i koła pasowego wydaje się ze zmieściłoby się ale nie wiem czy to nie będzie stanowić problemu jakiegoś ;/ Dodatkowo stara tarcza posiada 4 sprężyny a nowa 6 :D To niby tylko takie sprzegiełko ale wole się upewnić. Od razu mowie ze nie jestem fachowiec dlatego wiele szczegółów mogę nie znać i mogę gdzieś się mylić :D

skolopendra
30-03-12, 17:34
dokup zamach, docisk 212mm i po problemie

Clindo
31-03-12, 01:31
Aha, dzięki naprawdę pomogłeś

subbug
31-03-12, 02:06
Od razu mowie ze nie jestem fachowiec dlatego wiele szczegółów mogę nie znać i mogę gdzieś się mylić
Mogłeś zapytać na forum przed kliknięciem "kup teraz". Do twojego samochodu to nie pasuje. Jakby sprzedawca napisał w aukcji, że pasuje też do statków UFO uwierzyłbyś?

dokup zamach, docisk 212mm i po problemie

Aha, dzięki naprawdę pomogłeś

Użytkownik skolopendra dobrze pisze, nie wiem o co Ci chodzi.
Do tej tarczy trzeba dokupić koło zamachowe 212mm i docisk na 212mm, abyś mógł jej używać w swojej EJ-ce.