PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z lakierem

djhaggi
08-06-05, 19:25
Witam
potrzebuje pomocy
Oddalem samochodzik do lakiernika - kompletna zmiana koloru po calosci - lakier polozony pistolem - perla - po polerce w lakierni sa takie male biale "ryski" na powierzchi - wyglada troche jak takie niteczki - pajeczyny
Lakiernki twierdzi ze to norma po polerce - ze nawet nowe samochodu w salonie tak wygladaja
Czy on nie probuje mnie naciagnac ?
Please help !!
Thanx i pozdrawiam

Hej wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi !! Fajnie ze mozna na was liczyc !
Pozdrawiam

emg
08-06-05, 19:31
kity z satelity - po dobrze zrobionej polerce nie powinno być czegoś takiego

Dominik_bb
08-06-05, 19:33
zgadzam sie w 100% po polerce lakier powinien byc w idealnym stanie

Litfos
08-06-05, 19:59
To podjedz do nich i powiedz zeby Ci jeszcze raz caly samochod wyswistali maszynowo woskiem albo drobnoaziarnista pasta.
Tylko niech tym razem zalaza czysta gabke do polerki :wink:

KtośTam
08-06-05, 20:19
jeżeli to co piszesz jest winą tylko polerki to powinieneś się cieszyć. gorzej jak lakiernik spierdzielił sprawe i źle lakier położył :D

omnipower
08-06-05, 20:21
niop, popieram kolegów, tylko nie płać im zanim nie zrobią dobrze i zwróć uwagę czy nie ma "fleczków" (małych dziurek, bo to ewidentny błąd w sztuce)

Lakiernki twierdzi ze to norma po polerce - ze nawet nowe samochodu w salonie tak wygladaja
Każdy lakiernik tak mówi jesli widzi, że ktoś ma nikłe pojęcie :wink:

Ogór
25-01-07, 16:53
To ja sie przyczepie do tematu :). Mam następujący problem. Kolor auta jest czerwony. Lakier jest orginalny i w niektórych miejscach zaczął się robić różowy. Słyszałem że taka jest kolej rzeczy z tymi kolorami:) Jednak mam pytanie czy da się tego jakoś pozbyć bez malowania auta?Czy to sie da usunąć polerką? Zgóry dzięki za odpowiedzi

pezet86
25-01-07, 17:14
Siemka chyba mam tak samo tzn. dach i daszek stylu przy lotce
wydaje mi sie ze to lakier plowieje(wypala) sie od slonca.
chyba polerka powinna zlatwic sprawe

kosiniak
25-01-07, 17:15
polerka powinna pomoc, byle nie za grubo!!

siwykrzych
25-01-07, 17:24
Powiem tak
Polerka pomoże ale nie za długo , jesli masz np. czerowny kolor i matowy jest np. maska lub dach to wytrzyma no moze na 2 czy 3 mycia. Wiem bo mam myjnie samochodową i wiem jak to wyglada hehe. Zalecam polerke robic raz na pół roku prze zima i po .Polecam.
Jesli chodzi o maszynową polerke to faktycznie sa lepsze rezultaty niz recznie (ja tam robie zawsze reczna polerkę) ale jesli ktos sie nie zna to moze własnie spalic lakier za mocno przydusi i jest lipa nic sie wiecej nie zrobi :(( .
Aha i zalecam mycie samochodu recznie niz automat!!! Automat rysuje !!!

Ogór
25-01-07, 17:30
Chyba ze tak. Właśnie że lakier nie jest igła , nie jest matowy tylko zrobił sie gndzieniegdzie taki 'kobiecy" i nie pasuje o reszty :D. Ktos mi powiedział ze poleraka nie pomoze dlatego wolalem sie spytac zanim sie zabiore. I jeszcze jedno jaką paste do ręcznej polerki byście polecili?

Cairo
25-01-07, 18:54
Zalecam polerke robic raz na pół roku prze zima i po .Polecam.
Jakbyś robił polerkę maszyną dwa razy w roku to po 3-4 latach byś laieru nie miał
Poza tym samochody fabrycznie w większości wcyhodzą bez polerki, po drugie po polerce nigdy lakier nie będzie idealny, będą koła, nie jest to widoczne dla każdego, ale jak się dobrze wpatrzy przy odpowiednim świetle i pod odpowiednim kątem to widać i niech nikt tu kitu nie żeni że da się to zrobić bez takich efektów.