Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja nie wyłącza się

chudypiter
28-03-12, 23:51
Witam,
Dziś w temperaturze ok 12 stopni zewnątrz włączyłem klimę, jednak wiatrak i kompresor działają bez przerwy ( nie wyłączają się jak to miało miejsce kiedyś ) Macie pomysły co może być powodem?

reaktor
29-03-12, 00:06
*****iscie , sam bym tak chciał

reaktor
29-03-12, 13:26
Jaka temperature podaje z nawiewu?

Feniks333
29-03-12, 17:34
Co w tym *****istego? Może przycisk się zrypał. Ja wyłączysz całkowicie nawiew klima też powinna się wyłączyć.
I właśnie cały czas chłodzi??

chudypiter
29-03-12, 17:50
Jaka temperatura na kratkach nawiewu to nie wiem. Klime można wyłączyć przyciskiem , ale chodzi o to , że kompresor i wiatrak nie wyłączają się "cyklicznie"

fcek
29-03-12, 18:01
Znaczy to że najprawdopodobniej masz mało czynnika w układzie i nie może schłodzić parownika do takiej temp przy której by ją termostat wyłączył. U mnie tez tak było po dobiciu problem znikł.

reaktor
29-03-12, 18:21
Co w tym *****istego?

W lecie bedzie podawac ujemna teperature bedziesz mial jeżdzące iglo :) zazwyczaj problemem jest ze podaje za wysoka temp wiec bym nie narzekal

lil2ice88
30-03-12, 08:24
mi sie nie chciała wylaczac z przycisku tylko kiedy wylaczylem silnik, przyczynom byl magik ktory kiedys nie umial zlokalizowac przerwanego kabla i zrobil mostek na przekaznikach pod maska, podczas wymiany chlodnicy klimy znalazlem temn kabel przerwany polłatałem go i klima sie nie chiala wylaczac. Po poszukiwaniach znalazlem tem mostek i wy.....em go i wsio gites. A jak jest mało czynnika w klimie to sie w ogolnie nie załacza