PDA

Zobacz pełną wersję : centralny zamek w hondzie V gen.

mihcioo
02-07-07, 19:57
Witam mam dwa pytanka:

1. Czy jesli mam centralny zamek w swojej hondzie V gen 3 drzwiową to czy drzwi kierowcy posiadają siłownik czy otwierane sa mechanicznie za pomoca kluczyka?

2. Gdzie znajduje się sterownik( moduł od centralnego zamka) w hondzie?

Pytam bo zamowilem dzis z allegro moduł z pilotami scyzorykami i niewiem czy bede mial problem z montażem czy nie. Szukałem podobnych tematów, owszem są, ale nie dowiedzialem sie z nich nic konkretnego. Z gory dzieki za odpowiedzi;-)

Sławek
02-07-07, 20:59
czy drzwi kierowcy posiadają siłownik czy otwierane sa mechanicznie za pomoca kluczyka?
I jedno i drugie.

Gdzie znajduje się sterownik( moduł od centralnego zamka) w hondzie?
Szukaj w okolicy bezpieczników- najlepiej aby zrobił to fachowiec
Podepnie moduł i wszystko powinno grać.

mihcioo
02-07-07, 21:01
rozumiem, czyli nie bede musial dokupowac juz siłownika? jesli moduł bedzie pasował to chyba sam moglbym go podpiąć czy lepiej nie kombinowac?

Bodzlo
02-07-07, 21:32
rozumiem, czyli nie bede musial dokupowac juz siłownika? jesli moduł bedzie pasował to chyba sam moglbym go podpiąć czy lepiej nie kombinowac?

jak masz smykałke to podepniesz sam :) albo pod moduł albo nawet pod kable wychodzące z lewych drzwi bo tam jest główny siłownik :)

MacK
03-07-07, 10:01
czy drzwi kierowcy posiadają siłownik czy otwierane sa mechanicznie za pomoca kluczyka?
I jedno i drugie.

Gdzie znajduje się sterownik( moduł od centralnego zamka) w hondzie?
Szukaj w okolicy bezpieczników- najlepiej aby zrobił to fachowiec
Podepnie moduł i wszystko powinno grać.

:bicie:
nie ma siłownika w drzwiach kierowcy, trzeba go dołożyć, było o tym trzeba tylko poszukać
a moduł od centrala znajduje się w drzwiach kierowcy pod tapicerką takie zielone pudełeczko

Sławek
03-07-07, 11:26
nie ma siłownika w drzwiach kierowcy, trzeba go dołożyć
U mnie był :d

rodzyneck
03-07-07, 12:11
Sławek, centralkę też miałeś przy bezpiecznikach? :D
Przykro mi ale ten Twój centralny to na oryginał nie wygląda :]

...no chyba że masz fabrycznie otwierany z pilota to mogłeś mieć siłownik.

BRNK
03-07-07, 13:55
moduł od centrala znajduje się w drzwiach kierowcy pod tapicerką takie zielone pudełeczko

u mnie bylo http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=32049 czarne z wielka biala naklejka, a szukaj nie w okolicach bezpiecznikow albo poloz sie pod kierownicwa i praktycznie pod samymi zegarami od strony drzwi

[ Dodano: Wto 03 Lip, 2007 ]
a to ze jest na sprzedaz jest nadal aktualne, cena 30 zł

Sławek
03-07-07, 18:23
.no chyba że masz fabrycznie otwierany z pilota to mogłeś mieć siłownik
Albo poprzedni właściciel dołożył

centralkę też miałeś przy bezpiecznikach? :D
Śmiej się, niżej masz przykład że mam rację ;) Może ktoś kiedyś to zmieniał, ale w mojej poprzedniej civic tam była :agent:
pod samymi zegarami od strony drzwi

Piątek
25-12-09, 16:44
A wie ktos moze który bezpiecznik jest od centralki ?? Bo nie mam rozpiski bezpieczników :(

TomekTTT
25-12-09, 21:22
http://www.oscar.md4.pl/download/bezpieczniki_HC93.jpg

pełna rozpiska jak by trzeba bylo komuś

Skoti
26-12-09, 01:42
przydatna rzecz dla osób nie znających angielskiego :)
Napewno paru osobą się przyda