Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z elektryką CIVC 1.4 D14z6 VII GEN 2002r 3D

deadzone
28-03-12, 10:40
Witam. Wczoraj coś się "spsuło". Nie można opuścić szyby pasażera (nawet przelacznikiem u kierowcy-nie jest zablokowana szyba, silniczek dziala). Nie działa centralny zamek - dopiero po włączeniu zapłonu zaczyna działać, a jak wyjmę kluczyki to już nie działa. Nie działa też radio ( mam clariona ). Po zbadaniu wyszło że nie dochodzi +12V - żółty kabel i czerwony. Nie ma prądu w żadnym. I jeszcze jedno - licznik się resetuje po każdorazowym włączeniu i wyłączeniu zapłonu. Bezpieczniki są OK bo sprawdzałem z książkąwszystkie. Był strzelony od radia ten 7.5A i wymieniłem ale to nic nie dało. Gdzie można szukać przyczyny ?

Z góry dzięki :) bez radia w samochodzie jak bez ręki ;d

deadzone
29-03-12, 00:55
Dobra zrobiłem sam ;d

lajsta
01-04-12, 22:45
Suuuper, że Ci sie udało :-P Może jednak podzieliłbyś się sposobem rozwiązania problemu i generalnie jego przyczyną. Nie uważasz, że tak właśnie powinno działać specjalistyczne forum?

deadzone
02-04-12, 12:34
A więc tak - poruszałem kablami przy akumulatorze - coś chyba zaśniedziało. Jak poruszyłem - strzeliły bezpieczniki. Wymienialem po kolei te "zepsute" i dalej to samo. Doszedłem do bezpiecznika od co by zadawało się dziwnym od REZERWY, wymienilem go i zaczelo wszystko dzialac . Nie wiem jaki zwiazek ma rezerwa z radiem szybą centralnym itp ale ważne że już działa :)