Zobacz pełną wersję : Chłodnica
flp_krakow
02-07-07, 09:56
Witam,
W sobotę wybrałem się cieknącą chłodnicą do mechanika. Za 80 zł podejmie się próby jej regeneracji. Jeszcze się nie zdecydowałem czy będziemy ją ratować czy wymienie na nową. I tu moje pytanie, jakich producentów sie wystrzegać a jakich brać pod uwagę.
Z góry dzięki za pomoc!
:aloha:
Witam. Pod koniec zeszłego roku miałem ten sam problem, ale nie zastanawiałem się tylko kupiłem nową, odradzam jakiejkolwiek regeneracji. Ja kupiłem chłodnicę firmy Nissens i zabuliłem za nią 258 zł :/ . Nie wiem, pochodź trochę po Krakowie to może uda Ci się coś tańszego znaleźć. Swoją kupiłem na Balickiej (naprzeciwko pętliw Bronowicach) w sklepie Familia. Do tego musisz doliczyć płyn chłodzący - polecam kulera - jest w miarę tani i dobry.
Acha z wymiana nie ma dużo roboty więc możesz zaoszczędzić na mechaniku :d
skolopendra
02-07-07, 14:38
kup lepiej używkę
zregeneruje a za dwa miechy pewnie ponownie pocieknie
Ja miesiąc temu też miałem podobny problem i kupiłem nową. Jestem bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. Regenerować nie ma sensu, a używki kosztują tyle co nowy zamiennik i też nie wiadomo ile będzie szczelna . W Wieliczce jest firma, która zajmuje sie częściami tylko do hondy "honda tanio" myślę, że na allegro znajdziesz namiary na nich a jak nie to ja ci mogę poddać.
x-goryl, zapodaj namiary na ten sklep- dobrze taki miejsca znać :agent:
skolopendra
02-07-07, 17:15
H tanio
tel.: 602 445 469
Witam,
Ja też miałem ten problem i zamiast wydawać 270 na nową (właśnie Nissens) dałem do zregenerowania kolesiowi na końcu Radzikowskiego (to już chyba Rząska jest. Jak jedziesz w kierunku Leroy Merlin, to za przejściem dla pieszych na samej górze, skręcasz w taką wąską uliczkę w prawo). Minął rok i z chłodnicy nic nie wyciekło. Wiem, że to może nie jest rozwiązanie na lata, ale dla mnie w owym czasie wydatek 270 zł, a 70 (tymbardziej, że miałem wiele innych rzeczy do zrobienia) stanowił różnicę (tak wiem, od razu powiem wszystkim mądralom, że to różnica 200zł). Koleś ściągnął tą górną plastikową listwę, coś tam porobił i skleił od nowa. Zamienił mi tylko korek (poprzednio miałem w miarę nowy i ładny) na jakiegoś starego parcha, a że odbierałem Hankę w nocy to nie zauważyłem różnicy.
Pozatym mogę gostka polecić.
Ja kupiem chłodnice za 175 i jak na razie nie ma problemów.
flp_krakow, "honda tanio" oni maja nowe czesci ale rowniez bardzo duzo uzywanych.
32-020 Wieliczka
ul. Kopernika 4
tel 602 445 469
kontakt@hondatanio.pl
od poniedziałku do piątku w godz 9-18 ;)
flp_krakow
03-07-07, 09:23
Znalazlem Nissensa na Balickiej, dzięki Tomek!
:aloha:
flp_krakow, - jeździłem dzisiaj za przewodem hamulcowym do wysprzęglika sprzęgła i zahaczyłem o Familie na Balickiej, gościu mi mówi, że przed chwilką do tej samej Hondzi ktoś zamówił chłodnicę i pytał o Nissensa - i sobie pomyślałem, że kto wie Pewnie to Ty ;) Dobry wybór, załóż i śmigaj ile wlezie :aloha: