Zobacz pełną wersję : Honda sport 2004 prośba o pomoc :)
Witam:)
Chce kupić hondę civic w wersji sport rocznik 2004, z silnikiem 1.6. Mam więc pytanie. Proszę powiedzcie mi na co mam uważać i zwrócić uwagę przy kupnie? Wiem, że ludzie sprzedają takie hondy z pseudo sportową wersją. Jakieś pakiety itp. Co taka wersja powinna posiadać i czy rocznik 2004 ma pokrętła do obsługi nawiewów obok radia czy nad radiem.
Jeszcze raz proszę o rady i dziękuję z góry.
pzdr
Jack :)
obczaj przebieg .. wymiana rozrzadu jest dosc kosztowna wiec lepiej zeby to zrobil ktos wczesniej [ja kupilem podrobke napinacza ... marki Honda - nie bylo zamiennikow w tamtym roku - za chyba 550 i pasek za 100] ... ogolnie wsiadaj i gaz do dechy .. gdy sprzedajacy walnie delikatny usmieszek to wiadomo, ze sie nie boi o autko i raczej powinno byc oki [baaardzooo ogolnikowo] gdy bedzie sie wydzieral, ze tak nie wolno to sobie odpusc to autko KAZDA honda a juz niby sportowa luuuubi obroty :D niech ktos jedzie za toba [najlepiej miec przenosne cb] i relacjonuje dymki w rury podczas przyspieszania i hamowania silnikiem .. powyzej 4000 obr powinienes poczuc vteczka [bo to nie az taki VTEC co wbija glowe w zaglowek ... ale zawsze]
2004 to juz rocznik do kupienia bo wczesniejsze jak sa do sprzedania to na 90% walniete ..... no kto sprzedaje civa na gwarancji :D :D
aaaaaaa odrazu zmieniaj tarcze na EBC turboGroove i klocki GreenStuffy na cale autko - dopiero wtedy zaczyna to hamowac i nawet z ponad 200 daje rade
Jak w każdym tzw. autobusie mogą być kłopoty z przekładnią kierowniczą, która lubi stukać na nierównościach. Jest to na szczęście defekt fabryczny, który w żaden sposób nie obniża bezpieczeństwa jazdy ale co bardziej wrażliwych kierowców potrafi doprowadzić do szewskiej pasji. Najlepszym testem jest przejazd po drodze wykonanej z betonowych płyt. Być może będziesz miał szanse wymienić przekładnię jeszcze na gwarancji (3 lata).
Robert
A czy przebieg 89000 to dużo, mało czy normalnie? Samochód z sierpnia 2004. I proszę powiedzcie jaka to generacja :) bo się kompletnie nie znam i jestem nowy :/ I piszecie jakieś dziwne :d oznaczenia silnika. Ja będę miał 1.6
Pozdr
Rocznik 2004 należy do generacji VII CIVIC'a, która była produkowana w latach 2001-2005. Silnik 1.6 to najprawdopodobniej jednostka VTEC SOHC typu D16V1 o mocy 110 PS.
Robert
A czy przebieg 89000 to dużo, mało czy normalnie? Samochód z sierpnia 2004.
jak na ten rocznik to przebieg nie najmniejszy lecz jeśli auto było użytkowane w miare normalnie jest to mały przebieg, dla silnika to nic dla zawieszenia zdecydowanie więcej.