Zobacz pełną wersję : Jakie tłoki do B16A ?
Witam, szukam już kilka dni i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, a mianowicie jakie tłoki można zapodać do b16a ? Oczywiście pomijając oryginalne - znalezienie używanych OEM tłoków do b16a graniczy z cudem, a w katalogach sklepów motoryzacyjnych ten silnik nie istnieje. Także czy np podejdą z b16a2 lub a1 ? Średnica cylindra i skok tłoka jest taki sam ale jak wiadomo w b16a jest większa kompresja.
Najlepiej napisz do kogoś kto sprowadza graty i nie idź w półśrodki. Do kogo? Np do Dzidy z forum.
pctx!!
znalezienie używanych OEM tłoków do b16a graniczy z cudem wystarczy wziasc z b16a2 bo sa takie same :)
pctx!!
wystarczy wziasc z b16a2 bo sa takie same :)
Czy oby na pewno? Pomijając to, że były 2 rodzaje B16A 2 gen (JDM i USDM)? Tłoki PR3 i P30 siedziały w tych wersjach.
Wszystko zalezy co chcesz dalej robic z silnikiem , napisz co i jak i bedzie mozna dobrac odpowiednie tloki.
Maja miec rozmiar STD czy jakis nadwymiar. ?
U mnie tłoki to P30, silnik 2gen. JDM
QowaX - wydawało mi się że są inne - tworzące większą kompresje. Właśnie jakbyliśmy u was ostatnio po swapa dla kumpla b16a to zapomniałem o tym zagadać :/
Silnik będzie raczej seryjny, jedynie jakiś dolot, wydech nic poważnego z nim nie będzie robione. Potrzebuję raczej nadwymiar bo blok będzie prawdopodobnie liźnięty trochę.