PDA

Zobacz pełną wersję : stabilizator przód/tył do EG4

Tomeszek
26-03-12, 12:17
witam,

następną rzeczą ktorą chce zrobić w hani to montaż stabilizatorów, poczytałem troche i co wiem:
najlepsza opcja to przód 26mm z mb6, tył 22mm z itr + asr, pytanie moje jest takie: jeśli chodzi o przód, co oprócz samego stabilizatora potrzebuje? czy wahacze od eg z wersji z stab będzie pasować? jeśli chodzi o tył pytanie podobne...
trochę mi się to wszystko myli bo gdzieś wyczytałem że trzeba wymieniać całe sanki z przódu do tego staba...
miło by było jakby ktoś to przejrzyście i ładnie to wszystko wyjaśnił :P

reaktor
26-03-12, 12:30
Po uj z mb6 wsadz normalny stab z eg5 i po problemie.. Co ma niby dac stabilizator z angola

Kondraczek
26-03-12, 12:36
Sanek nie musisz wymieniać. Na przód potrzebujesz wahaczy od wersji ze stabem, albo przynajmniej tej połówki w której sa dziury do łącznika. No i na tył też potrzebujesz wahaczy od wersji ze stabem. Czyli wahacze z Eg5,6,9 i nie wiem co tam jeszcze miało staba będą git.

Tomeszek
26-03-12, 12:48
Po uj z mb6 wsadz normalny stab z eg5 i po problemie.. Co ma niby dac stabilizator z angola

to ma niby dać że jest najgrubszy, a jeżeli nie ogarniasz tematu i nie wiesz co daje różnica w grubości staba to po co zabierasz głos ?

czyli wahacze normalne z EG od wersji z stabem + stab od mb6 + gumy pod tą średnice i będzie git? myślałem że będzie więcej rzeźby

Sheiva
26-03-12, 18:09
czyli wahacze normalne z EG od wersji z stabem + stab od mb6 + gumy pod tą średnice i będzie git?
Dokładnie tak, z tym, że jeszcze łączniki od MB6.

Z tyłem nie jestem pewny, ale być może trzeba będzie wymienić razem z wahaczami poprzecznymi i amorkami z ITR żeby to podeszło.

PS. Nie wiem czy widziałeś ile kosztuje ASR ? :D Tak dla pewności pytam ;)

lukasz-lukasz
26-03-12, 19:49
Odnośnie przodu to z łącznikami uważaj, bo są dwie wersje tego staba i pasują do nich inne łączniki tylko. Najlepiej kup je po tym jak już kupisz staba. Z tyłu nic poza wahaczami z miejscem na przykręcenie łącznika nie potrzeba.

Tomeszek
26-03-12, 23:43
ASR to koszt 350 - 420zł mam rację? no i coś widzę za granicą po 180$..