Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda z 98r - ile warta?

bialawy
01-07-07, 11:46
Witam
Ogladalem wlasnie Honde Civic '98 3D
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2976680
Samochodzik ogolnie w dobrym stanie, wydaje mi sie ze troche cena za wysoka, ale moze da sie cos wynegocjowac. Podczas ogladania zauwazylem nienaturalnie mocno wytarty pedal sprzedla. Po prostu do blachy. Ogolnie po samochodzie nie widac przebiegu wiekszego niz ten pokazany przez sprzedajacego. Spotkal sie ktos z czyms podobnym? Ile wg Was warta jest taka Honda?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za zainteresowanie...
Bialawy

kedzier
01-07-07, 11:56
Pedał sprzęgła przy takim przebiegu ma prawo sie wytrzec z lewej strony. Wg mnie jest to uzależnione od wielkości stopy kierowcy oraz od typ jazdy (miasto, korki, czy dłuższe dystanse). Wg mnie ostro sie targuj.

Wally
02-07-07, 11:05
Jak dla mnie to za duza cena. Jesli byloby to niebite cacko z klima, udokumentowanym realnym przebiegiem i pelnym wyposazeniem to jeszcze bym sie zastanawial na Twoim miejscu ale tutaj cena jest o 2k za wysoka IMHO.

Taz
02-07-07, 13:05
Ladne autko ale przy tej cenie mozesz sie troche z kolesiem potargowac, mysle ze chociaz na 15tys mogłby Ci spuscic cene. Przebieg raczej napewno jest realny...

Wally
02-07-07, 13:16
EEEEEeeeeeeeeeeeeee HOLA HOLA

przyjrzyj sie mu dokladniej bo na moje oko cos moglo byc kombinowane z tylem, znaczek 1.4 iS jest zamontowany na zderzaku a napewno powinien byc na klapie...

Poza tym myslalem ze honda nie montowala manualnych szyberdachow a tutaj ewidentnie taki wystepuje, sam mialem HC 4gen i tam byl elektryczny, poza tym kumpel mial VTi '96 i tam tez byl elektryczny

Dealer
02-07-07, 14:39
i jeszcze nie ma klimy, oferta nie jest w zadnym stopniu atrakcyjna! sprzeglo moze byc wytarte, Kolega ma srebrnego na gwintowanym zawieszeniu, skora z niebieska alcantara, klima ladna fela, dokladki, przyciemnione szyby, wkladka K&N nie zle audio 98 rok i cos kolo 130tys przebiegu za miesiac bedzie sprzedawal za 18.5tys ale auto igla! a i ma pelno zabespieczen zalozonych za ponad 1000zl.

olo12
02-07-07, 18:49
Witam
Wydaje mi sie ze duza cena jak na takie autko, mozesz cos pohandlowac. A nie myslales nad sciagnieciem furki moze trafisz cos ciekawego??? A co do znaczka to rzeczywiscie powinien byc na klapie. Wez go porzadnie sprawdz najlepiej w aso albo u jakiegos znajomego mechanika, krok po kroku.
Teraz jak juz mam taka hanie to ja bym szukal vti :) w miare jedzenia apetyt rosnie :)
Pozdrawiam

bialawy
02-07-07, 19:47
Zgadza sie... Macie racje - znaczek powinien byc na klapie bagaznika. A szyberdach byl montowany u nas w po zakupie auta. Taki zwykly manualny jak w skodach fabiach wystepowal swego czasu. Zawsze cos biorac pod uwage ze nie ma klimy. Brak ABSu mi tylko w zasadzie przeszkadza. Co do ceny to udalo mi sie zejsc do 14,5tys. To min jakie facio chce za niego wziac. Twierdzi ze za jego kadencji (ma go od 6 lat i jest drugim wlascicielem) nic nie robil z tylem. Wymienil tylko sama tylna szybe po tym jak na parkingu podczas remontu kanalizy oparla sie o nia koparko-ladowarka. W kazdym razie jutro po pracy jeszcze raz go obejrze ze znajomym lakiernikiem i mechanikiem w jednej osobie:) Moze cos on jeszcze wypatrzy.
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za zainteresowanie...
bialawy

Skoti
03-07-07, 12:45
Moim zdaniem 14.5tys to i tak wysoko. tak jak wczesniej koledzy pisali teraz szukaj wszystkiego co jest nie tak z ta fura. poszukaj innych ofert-konkurecyjnych i pokaz facetowi.

pirat
03-07-07, 13:02
a facet i tak bedize sie trzymal cene bop zawsze sie znajdzi jakis ktos kto sie zakocha i kupi nawet za te 16.... czy 14,5

Wally
03-07-07, 14:31
a facet i tak bedize sie trzymal cene bop zawsze sie znajdzi jakis ktos kto sie zakocha i kupi nawet za te 16.... czy 14,5

masz racje, co mnie jakos sprzedajacego obchodziloby ze inne sa tansze, jak ktos chce inne to bardzo prosze - niehc kupuje. Ja do mojej mam taki sentyment ze pomimo ze jest 96r nie sprzedalbym jej taniej niz 14-15kpln. Mam pewnosc ze jest bezwypadkowa, ma realne 82kkm przejechane, 2xAirbag, Abs, Klima, Wspomaganie, wnetrze z Vti, zadbana, dobre zabezpieczenia i zawieszenie obnizone o 35-40mm w idealnym stanie. Na miejscu sprzedajacego tez bym nie zszedl nizej bo albo mu zalezy na szybkim pozbyciu sie (wtedy zejdzie) albo mu zalezy na kasie wiec poczeka na kolejnego kupca. Ot co