Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : cieknący wysprzęglik - pomocy

tomek
01-07-07, 11:39
Po zdjęciu gumowej osłony z wysprzęglika zauważyłem, że cieknie tam płyn (pod gumową osłoną). Qrcze ---czy ktoś nie wie czy da się to rozebrać i uszczelnić czy lepiej nie bawić sie z tym i odrazu kupić nowy wysprzęglik??
liczę na wszą pomoc
pozdro

[ Dodano: Nie 01 Lip, 2007 ]
poszukałem w necie i znalazłem oferty reperaturek (12zł+koszt wysyłki), qrcze tylko czy warto?

skolopendra
01-07-07, 19:40
może warto
wymienisz uszczelnienie i będzie ok ;)
jak zrobisz dobrze to na kilka lat starczy

GitZ
01-07-07, 22:10
Miałem podobny problem, tyle że u mnie doprowadziło to do uziemienia wozu (nie dało się wrzucić biegu). Jeżeli jeszcze możesz wrzócić bieg to jedź i zrób uszczelki wysprzęglika. Jeżeli już stanąłeś to zalej od nowa układ odpowierz i jedź naprawić. Ja za zrobienie uszczelek zapłaciłęm w Łodzi 50zł. Jeżeli potrafisz to zrobić sam to wyjdzie jeszcze mniej. Zreszta i 50zł to wielokrotnie mniej niż wymiana całej pompy.

tomek
02-07-07, 13:40
zamówiłem dzisiaj nowy wysprzęglik (60zł), jutro go będę miał i zakładam, repeaturkę mieli, ale po 20zł - różnica mała więc zdecydowałem się na nowy wysprzęglik.
Za info - dzięki :piwo:

GitZ
02-07-07, 15:40
Myślałem, ze wyjdzie drożej. Lepiej żeby tylko się nie okazało, że to jakas super tania pompka, która padnie za kilka miesięcy. Dla pewności nie wyrzucaj tej starej, bo może się okazać potrzebna.

tomek
02-07-07, 17:38
Mam nadzieję że w tym przypadku cena nie mówi o jakości, ale z pewnością starego wysprzęglka nie będę wyrzucał. W jednym sklepie dzisiaj widziałem wysprzęglik nawet za 128zł, ale to chyba był oryginał.

muzammil
02-07-07, 18:41
sa i nawet po 500-600 zl. Nissina sa dobre i w miare niedrogie.

tomek
03-07-07, 18:17
No właśnie założyłem ten wysprzęglik, trochę to trwało bo musiałem jechać po przewód metalowy do niego bo stary za pierona nie chciał się wykręcić, dopiero dałem mu rady na imadle, ale wolałem nie ryzykować i mieć w zapasie nowy. I taka rada: można kupić standardowy przewód -miedziany- długości 30cm, wyprofilować i wsjo gra, co prawda inaczej jest zakończony (grzybek), ale jak się dokręci to przewód idealnie się dopasowuje.
cena wysprzęglika 57zł, przewód 6zł.