PDA

Zobacz pełną wersję : doprowadzenie powietrza do stozka

szalo
01-07-07, 10:21
witam panowie chcem zrobic doprowadzenie powietrza do stozka,Czy ktos moze juz to robil i jak:) HONDA CIVIC 4D 1999r.
prosze o jakies porady :)

kenny
01-07-07, 11:04
używasz dziury od prawego halogenu, gdzie umieszczasz karbowaną rurę od pieców CO, z bezpośrednim nadmuchem na stożek

szalo
01-07-07, 11:09
no mam taka rure,rozumiem wyciac w zderzaku zaslepke od halogiena,i przeciagnac ruze tylko czy nie trzeba wyciac w w karoseri otworu,bo inaczej tego nie przeciagne,bo mam klimatyzacjie,i inaczej nie dam rady puscic rury

DavePL
01-07-07, 13:32
To ja sie podepne do temat z pytaniem
Czy jest sens zakladac stozek bez dolotu??Czy dolot musi byc??

szalo
01-07-07, 14:36
To ja sie podepne do temat z pytaniem
Czy jest sens zakladac stozek bez dolotu??Czy dolot musi byc??

no ja mam zalozony stozek bez dolotu i jezdze juz ok 1 roku, jak silnik jest zimny jest ok ale jak sie nagrzeje to juz czuc spadek mocy,troszke od cieplego powietrza sie dusi,wiec teras mam troche czasu i zrobilem kompre do stozka i zabieram sie za dolot..
Dolot musi byc :)

kenny
01-07-07, 20:52
Po puszką od filtra powinieneś mieć dziurę, którą przeciskasz rurę i dajesz ją do miejsca na halo po wycięciu plastikowej zaślepki

Sadek_atm
08-10-07, 18:06
Podepnę się pod temat ;)

Mowa była o doprowadzeniu zimnego powietrza z miejsca na halogen...z tym że ja w tym miejscu ten halogen mam :/
Przetrenował ktoś montaż w innym zimnym miejscu?

Lcfr
08-10-07, 19:40
majac miejsce na halogen poczytaj mój temat (albo Eternity) sa tam foty skad sie co i jak bierze....

nie majac tego miejsca (załozone halogeny) zostaja 3 wyjscia:
1 - "ciągnac" powietrze rura ze zderzaka na stozek- miedzy chlodnica a silnikiem - (wada ze przy cieplej chlodnicy :/ )
2 - zrobić wlot w zderzaku (mozna ładnie - tyle , ze trzeba umiec dłubac badz miec kase i pomysł)
3 - zdemontowac te lanserskie halogeny (bo swiatała to one nie daja...- wiem bo mialem...) i zrobic wlot....

tominnos
28-10-07, 16:52
1 - "ciągnac" powietrze rura ze zderzaka na stozek- miedzy chlodnica a silnikiem - (wada ze przy cieplej chlodnicy )
2 - zrobić wlot w zderzaku (mozna ładnie - tyle , ze trzeba umiec dłubac badz miec kase i pomysł)
3 - zdemontowac te lanserskie halogeny (bo swiatała to one nie daja...- wiem bo mialem...) i zrobic wlot....

Ja chcę zrobić u siebie wariant 2 tylko nie wiem jak... Robił ktoś coś takiego w swoim aucie lub ma pomysł jak to zrobić?

Lcfr
28-10-07, 16:54
1 - "ciągnac" powietrze rura ze zderzaka na stozek- miedzy chlodnica a silnikiem - (wada ze przy cieplej chlodnicy )

Ja chcę zrobić u siebie wariant 2 tylko nie wiem jak... Robił ktoś coś takiego w swoim aucie lub ma pomysł jak to zrobić?

nikt chyba tego nie robił....................