Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z B16A1

ICEMAN
07-06-05, 22:06
Witam!
Niedawno wymienilem kompa w moim 4th genie bo sie okazalo ze mam kompa pm7 czyli od d16 (odciecie przy 7500 rpm). Komp zostal wymieniony na pw0 i poczatkowo nie bylo problemow (tzn po 1szej przejazdzce). Nastepnego dnia juz mialem prob z odpaleniem. Wymienilem swiece bo stare nie wygladaly za ciekawie i okazalo sie ze byly rozne :/, potem reset kompa i przejezdzka wszystko ok. Po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu silnik odpala ale chodzi nie rowno i na wyjatkowo niskich obrotach (plywa pomiedzy 400 a 600), czasami mu to przechodzi po chwili tzn i wtedy wszystko jest ok ale czasami nie przechodzi i wtedy zaczyna kopcic na czarno prawie w calym zakresie obr i zre paliwo jakby to byla pyszna pianka. Probowalem jeszcze raz resetowac kompa ale historia sie powtarza. Wywala blad 5 tzn czujnik cisnienia bezwzglednego lub jego obw. Na poprzednim kompie wywalal blad nr 13 czyli czujnik cisnienia atmosferycznego lub jego obw ale nie wiem jak je sprawdzic i ktore czujniki to sa :/. PLease Help!!

emg
07-06-05, 22:23
możesz mieć mapsensor (leje się za dużo paliwa) nie ten co trzeba albo coś zamieszane w instalacji, zrób fotki silnika i osprzętu to może coś zobaczymy

ICEMAN
07-06-05, 22:47
nie mam cyfrowki ale sprubuje cos zalatwic. A gdzie szukac mapsensora i jak go sprawdzic??

emg
07-06-05, 22:52
u mnie w d16a9 był na ściance grodziowej obok nru budy