PDA

Zobacz pełną wersję : Obszywanie tapicerki

pemyk
25-03-12, 13:11
Witam,
Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś robił taki zabieg w swoim aucie? Jakie wrażenia? Ile to w ogóle kosztuje i czy się opłaca?

Inside4
25-03-12, 16:23
Ja sie przymierzam do zakupu pokrowców z czarnego weluru i dodatkowo zmówić materiał na boczki.Pokrowce zawsze sciągne łatwo wypiore i do 200 zł się zmieszcze a obszycie to pewnie z 1000 by wyszedł.

Infi
25-03-12, 16:30
pokrowce wygladaja jak takie luzne worki na smieci naciagniete na siedzenia. jak robic tapicerke to tylko przez szycie nowej a nie pol srodki.

ChriS
25-03-12, 17:36
Ja kupiłem pokrowce szyte na miarę czarny welur + alkantara czerwona i wszystko ładnie wygląda. Sprzedaje bo wymieniam fotele, więc jc PW

woPo
25-03-12, 17:38
Polecam przedzwonić/podjechać do pierwszego tapicera.

Czy się opłaca? Każda modyfikacja w wiekowym aucie nie daje korzyści przy ew. odsprzedaży, więc odp. prosta - nie.

marcin82
25-03-12, 17:49
Ja usiebie obszywałem alkantarą tylnią kanapę,tapicer wymieniał gąbki w siedziskach i oparciach bo te stare były bardzo odgniecione(czyt.wysiedziane)i bardzo sie marszczył nowy materiał.taka operacja kosztowała mnie 300pln.

pemyk
25-03-12, 18:02
Ja kupiłem pokrowce szyte na miarę czarny welur + alkantara czerwona i wszystko ładnie wygląda. Sprzedaje bo wymieniam fotele, więc jc PW

A gdzie kupiłeś te pokrowce? No niestety się nie skusze bo szukam czegoś z niebieskim kolorem.

ChriS
25-03-12, 22:31
A gdzie kupiłeś te pokrowce? No niestety się nie skusze bo szukam czegoś z niebieskim kolorem. http://www.autopokrowce.com/ Na welurze bardzo osiada kurz, wiec chyba lepiej juz ta eko skore ;)

pemyk
26-03-12, 08:55
Po zastanowieniu i przejrzeniu ofert tapicerzy chyba jednak skusze się na pokrowce z eko-skóry.

I tu rodzi się kolejne pytanie czy połączenie białego koloru po bokach foteli z niebieskim w środku na pokrowce będzie dobre? Czy lepszą będzie klasyczna czerń z niebieskim?

sensej
26-03-12, 15:59
ja przechodziłem przez temat pokrowców i żałuje, strata pieniędzy, a efekt raczej słaby.
lepiej od razu szukać OEM skóry, bo obszywanie całego wnętrza sie po prostu nie opłaca.
pemyk na allegro jest chyba akurat komplet skóra+niebieska alkantara

kurgan
27-03-12, 07:24
pokrowce wygladaja jak takie luzne worki na smieci naciagniete na siedzenia. jak robic tapicerke to tylko przez szycie nowej a nie pol srodki.

infi zalezy czy uniwersalne czy szyte pod model z wykroju. jest w Legnicy firma Jakbet (przynajmniej byla) w jajku dosc dlugo mialem pokrowce z ich firmy. nic sie nie suwalo, nie wyciagalo, nie rwalo i nie byly to misie, ani material ala blacha ryflowana :)
osobiscie moge polecic. na tylna kanape gdzies jeszcze mam pokrowiec czarno niebieski do oddania za mala kase. niewytarty, niewyjarany, czysty bez plam. pozniej szylem sobie z alcantary u nich i przeszywalem czerwona nicia i bylko profi nic sie nie dzialo. pozniej wlecialy kubly i pokrowce z fotelami poszly w swiat.

Inside4
27-03-12, 08:04
zalezy czy uniwersalne czy szyte pod model z wykroju.
dokładnie i dużo zależy od materiału.Wiadomo że obszywane a pokrowiec to zawsze będzie różnica ale w kasie też jest spora ;)

jakkim
11-01-18, 13:37
a gotowce? z http://jakbet.pl Skoro pasują? to mniejszy problem.