Zobacz pełną wersję : Skakanie silnika
Ostatnio zauważyłem ze jak rano zapalam silnik i ruszam jak silnik jest jeszcze zimny to przy samym ruszaniu silnik mi skacze to skakanie przechodzi na cały samochód ,ale tylko przy samym ruszaniu, gdy ruszam już 3 -4 raz wszystko jest już ok.Cóż to może być?
skolopendra
29-06-07, 18:06
może się okazać ze poducha jest walnięta :/
Witam
Mam podobnie, u siebie stawiam na sprzeglo... calkowicie zasprzegla sie dopiero na samym koncu i wlasnie wtedy szarpie. Choć poduchy pod silnikiem tez maja pewnie w tym swoj udzial.
Pozdr
witam-mam dokładnie to samo-rano na zimnym skacze silnik pierwsze dwa lub trzy ruszenia z jedynki,póżniej jest OK.to szarpanie jest bardziej z prawej strony,tam gdzie skrzynia ALE BIEGI wchodza ideał,można deptać do odcięcia i sprzęgło sie nie ślizga.byłem na kanale i znalazłem spory LUZ na wewnetrznym przegubie po prawej stronie-może to jest to?
civic coupe D15B7
to może ja teraz co to może być jest mokra ulica i stoję np. na światłach wskakuje zielone i ruszam szybko tak, że koła zaczynają buksować i wtedy cała buda zaczyna się trząść ale już tak konkretnie czy to też może być os sprzęgła?
pozdr
Heh tez tak mam, zalezy od nawierzchni.... Moim zdaniem i innych to zalezy od opon ale glownie od stanu zawiechy i mocowania silnika (poduchy) sprawdz poduchy i elementy metalowo - gumowe zawieszenia (drazek stabilizacyjny)
mozes, miałem u siebie tak samo. Przy ostrym ruszaniu czuc było, że silnik lata po całej komorze. Okazało się, że była doszczętnie zerwana poduszka silnika (ta przy skrzyni biegów).
dzięki za wskazówki zajrzę
pozdr