Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwne puknięcie przy ruszaniu

marceli93
24-03-12, 08:38
Po zmianie kół na letnie zauważyłem dziwne puknięcie przy ruszaniu z jedynki takie jakby przy kole. I jak tocze się np na dwójce to dziwnie coś obciera gdzieś. Ktoś miał podobny problem? Myślałem że może koło nie jest dokrecone ale sprawdziłem i jest ok. Wcześniej miałem lekko przekreconą kierownice a teraz nagle jest prosto

buba221
24-03-12, 09:19
a niezagieła ci siew osłona na tarcze >?

marceli93
24-03-12, 10:55
Sprawdze ale to puknięcie występuje przy lekkim ruszaniu. Jak ruszam szybciej to nie ma tego. Wczoraj przy zmianie na dwójke też czasem było puknięcie. (w momencie puszczenia sprzęgła

Może coś w zawieszeniu ? Chociaż wtedy raczej nie było by tego dziwnego odbierania

subbug
24-03-12, 11:05
Być może zacisk hamulcowy się zapieka po zimie... Stąd jak ruszasz, to wtedy klocki odrywa od tarczy. Sprawdź po jeździe czy któreś koło nie jest wyraźnie cieplejsze.

buba221
24-03-12, 11:12
racja ,dodatkowo moze to byc np sworzen gorny czy tam dolny .. mozesz tez podniesc na podnosnik i poruszacz obadac moze masz jakis luz i dajmy na to jezdziles na zimowkach zakladam ze jakis waskich i małych teraz przelozyles na letnie pewnie wieksze szersze kapciochy wiec automaczycznie na kolo \zawias ida wieksze sily ...

marceli93
24-03-12, 11:18
W zimie zaobserwowałem tylko skrzypienie przy przejezdzaniu przez próg zwalniający. A teraz coś dziwnie obciera przy otoczeniu się. Dodatkowo wydajemy mi się że znosi mnie na jedną stronę przy hamowaniu więc może się coś zapieklo tam.

edit. problem zażegnany... znowu sie okazało że koło kierowcy miało poluzowaną śrubę