PDA

Zobacz pełną wersję : Nie chce odpalić

Pio1984
23-03-12, 21:46
Witajcie, jak w tytule hania NAGLE odmówiła współpracy, a było tak:

Dziś rano pojechałem do ojca w celu wymiany maglownicy co po dłuższym czasie się udało, zatem podjarany zalewam olej, wskakuje do autka przekręcam kluczyk i..... kupa. :(. Teraz dokładniej - po przekręceniu kluczyka kontrolki zapalają się normalnie ale nie gasną, zakręcić można ale na próżno bo ani zipnie. Z uwagi że już późno bło to zostawiłem auto u ojca i biegiem do kompa :D. Co to może być???

Dodam że miałem wcześniej problemik że pewnego razu podczas jazdy zapaliła się kontrolka od (chyba) pompy paliwa i przestał działać prędkościomierz i licznik kilometrów. Moja honda to 5D, 1.4 1999 rok.

MikeFoto
24-03-12, 12:31
Na szybko co przychodzi mi do głowy to przewód masowy silnika, czujnik uderzeniowy, przekazanik pompy paliwa, lub padniety akumulator.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

Pio1984
28-03-12, 23:12
Dobra znaleziony winowajca - CZUJNIK UDERZENIOWY, co prawda nie wiem jakim cudem się aktywował ale kij mu w oko, a co do tej kontrolki i nie działającego prędkościomierza jakieś sugestie?? Prędkościomierz czasem się obudzi - czytaj powyrzuca wskazówkę jak mu się podoba i dalej trup...