Zobacz pełną wersję : Po wyczyszczeniu krokowego nie działa gaz.
witam. dziś znajomy wyczyścił mi silnik krokowy po czym zamontował go spowrotem. gdy wyjechałem od niego gaz przestał działać tzn. gdy przełącze na gaz od razu spadają obroty i samochód gaśnie tak jakby w ogóle nie dostawał gazu. gdy chce odpalić na gazie, przez chwile czuć jakby chciał zapalić po czym przestaje i w ogóle nie odpala. posiadam zwykły gaz nie sekwencje. proszę o pomoc.
mmaarriiuuss
23-03-12, 20:25
A podłączył go?
Jeśli masz lpg II generacji (nie sekwencje) to wydaje mi się że powinieneś mieć dwa silniczki krokowe, od gazu i ten od benzyny który znajduje się przy przepustnicy. Jeśli na benie chodzi czyli jest wszystko oki, problemu trzeba szukać przy instalacji lpg.
Kiedyś też tak miałem mając zwykłą instalke, silniczek krokowy zaciął się w pozycji zamkniętej, nie wydawałem kasy na kolejny tylko zamiast silniczka krokowego zamontowałem śrubę. Podregulowałem (niestety ustawiłem tak że przy jeździe na niskich obrotach szarpał bo dostawał za dużo gazu, ale za to na wysokich szedł lepiej niż na benzynie.