Zobacz pełną wersję : Zablokowane tylne drzwi
Tak jak w tytule. Otóż wymieniałem dziś tylną klamkę zewnętrzną i "klapnąłem" drzwiami na próbę po zakończeniu pracy, lecz okazało się że nie chcą się już otworzyć ani z zewnątrz, ani też od środka....
Miał ktoś podobny problem? Co z tym fantem:confused:
MadSkillz84
23-03-12, 14:06
Tak jak w tytule. Otóż wymieniałem dziś tylną klamkę zewnętrzną i "klapnąłem" drzwiami na próbę po zakończeniu pracy, lecz okazało się że nie chcą się już otworzyć ani z zewnątrz, ani też od środka....
Miał ktoś podobny problem? Co z tym fantem:confused:
Prawdopodobnie przesunałes dzwigienkę zeby od środka nie dało sxie otworzyć jak na przykład dziecko jest w aucie a z zewnątrz nie da sie otworzyć bo żle klamkę zamontowałeś,jedyne co pozostaje to zdemontować klamkę i otworzyć jakimiś obcegami...pociągnąć za jeden z wysiegników aluminiowych.
Prawdopodobnie przesunałes dzwigienkę zeby od środka nie dało sxie otworzyć jak na przykład dziecko jest w aucie a z zewnątrz nie da sie otworzyć bo żle klamkę zamontowałeś,jedyne co pozostaje to zdemontować klamkę i otworzyć jakimiś obcegami...pociągnąć za jeden z wysiegników aluminiowych.
czytaj dokładnie :) od środka też nie może otworzyć :)
zostaje tylko jakiś cudem ściągniecie boczku drzwi i otworzenie wtedy...
coś pewnie źle poskładałeś...
Zastanawiam się czy nie można w jakiś sposób wcisnąć czegoś cienkiego pomiędzy tą szybkę trójkątną, a boczek w celu wciśnięcia tego wysięgnika. Ręce mi opadają, bo samo przykręcenie klamki przyprawiło mnie o mdłości. Masakra.:mad:
Od środka nie może bo włączył blokadę, a z zewnątrz nie, bo źle zmontował. O to chodziło madskillz~
MadSkillz84
23-03-12, 15:44
Więc z zewnątrz jeśli może zdjąć klamkę ma wtedy dostęp do środka drzwi i morze odryglować ręcznie.Ostatnio wymieniałem u siebie obydwie klamki i jak zdejmie klamkę,jeśli oczywiście może ją teraz zdjąc to otworzy bez problemu,jak byś był z siedlec to bym Ci to zrobił w 5 min.
A cycek od zamykania drzwi podnosi się i opada normalnie i tak samo jak z drugiej strony po zamknięciu z centralnego? Może on ci blokuje otwarcie.
Spróbuj zdemontować wewnętrzną klamkę i pociągając za druty otworzyć, jednocześnie wciskając i wyciskając cycek od blokowania otwarcia drzwi.
Cycek działa normalnie, on nic nie blokuje. Ewidentnie coś "zwaliłem". Będę musiał pokombinować z demontażem klamki wewnętrznej, ale to dopiero jutro, bo dziś już nie mam jak.
djhubertusss
23-03-12, 18:19
odkręć klamkę wewnętrzną i ciągnij za cięgno powoli i za którymś razem otworzysz ja tak miałem jak kupowałem auto to już coś nie tak było. udało mi sie to naprawić wymieniając zamek ale dalej sięblokowało bo cięgno było nie te więc kupiłem nowe i też to samo. Wkurzyłem się i ok 3-4cm skruciłem i jest ok już ponad rok
jak ciągniesz za klamkę, dociśnij całe drzwi. Jak naprawiałem swoją klamkę, to za bardzo coś dokręciłem i dociśnięcie drzwi pomogło w odblokowaniu zamka. Dokładnie nie napiszę co zbyt mocno dokręciłem, bo robiłem to ze 2 lata temu.
MadSkillz84
23-03-12, 18:33
Jak włączył blokade to nic mu nie da ciągnięcie za cięgno od wewnątrz.Po to jest ta blokada.
Postaram się coś zdziałać. Tak czy inaczej dziękuję za podpowiedzi;)
Jak włączył blokade to nic mu nie da ciągnięcie za cięgno od wewnątrz.Po to jest ta blokada.
No właśnie najgorsze jest to, że ona jest włączona...
MadSkillz84
23-03-12, 19:05
więc jedyne wyjście to zdjąć klamkę zewnętrzną i tam odblokować,ew. ciągnąć ciegno.
Na szczęście okazało się, że drzwi nie są zablokowane przed dziećmi, więc udało mi się(po zdjęciu klamki wewnętrznej) je otworzyć. Tak czy inaczej - problem polega na tym, że jak pociągnę za cięgło od środka, klamka zewnętrzna otwiera się również. Podsumowując: muszę po raz kolejny zdemontować klamkę zewnętzrną, wyjąć zamek i podpiąć wszystko na nowo. Ehhh.
Dobra, problem rozwiązany, a co najważniejsze okazał się on błahy. Otóż na cięgiełku, które prowadzi do klamki zewnętrznej jest taka regulacja(nie wiem jak to fachowo nazwać, pewnie kojarzycie o co chodzi) i ona była po prostu za nisko. Klamka pociągnięta do siebie nie powodowała przez to odepchnięcia cięgła, no i drzwi się nie otwierały. Naprawdę nie sądziłem, że taka bzdura może zepsuć humor na 2 dni:D
O to właśnie mi chodziło:)
O to właśnie mi chodziło:)
No widzisz?;)Cieszę się, że mogłem pomóc:D
Czesc Panowie. Podepne sie pod temat,mam zablokowane drzwi prawe tylne,były juz tak jak kupilem miesiac temu autko. NIe da sie otworzyc ani z wewnatrz ani z zewnatrz,zdjąłem boczek ale nic nie umiem wykombinowac co sie dzieje,bolec zamykania tak jak by nie do konca sie wysuwał...moze cos ktos doradzi?moze zdemontowac klamke zewnetrzna? ale juz wiem ze bedzie problem z jedna srubą...