PDA

Zobacz pełną wersję : Gaźniki od ścigacza do d13b2? :D

Glodi
23-03-12, 07:50
Witam wszystkich fanów H. Dziś przeglądając youtube natknąłem sie na taki oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=aqf0ZjmWdyA&feature=related . Szczerze mówiąc zaintrygował mnie ten pomysł. Co o tym myślicie? Czy taki zabieg może przynieść wzrost mocy?? Bo akurat mam zapasowe gaźniki od kawy zx6r G1 i sie zastanawiam czy by ich jakoś nie spożytkować:>

CroX
23-03-12, 07:55
Wszystko może przynieść wzrost mocy, tylko pytanie czy się opłaca przyrost/wydana kasa...poza tym na tym filmiku opcja podłączenia tego na kawałek wężyka i opaski zaciskowe mnie rozwaliły...jak już robić coś takiego to konkretnie a nie druciarstwo...dziwna sprawa tylko że ktoś nagrywa jak to wygląda a nie jak jedzie...kolejna sprawa to pewnie jest tam pełny wtryski aby tym jakoś rozsądnie sterować...można by gdybać i gdybać...nie robiłem więc nie powiem wprost czego można się spodziewać. Nie mniej jednak chętnie bym zobaczył jak takie coś jedzie, tylko zrobione troszkę profesjonalniej niż to :)

Glodi
23-03-12, 08:02
fakt wykonanie na filmiku pozostawia naprawde wiele do zyczenia i napewno nie bede sie na nim wzorowal ;) Tu chodzi o sam koncept. Bo wg mnie moze to byc naprawde nie głupi pomysł. Przy dobrej regulacji i synchro gazników myśle ze jakos by to cykało.. Tylko pytanie jak by tu puścić jakiś filterek z ukł dolotowym zeby nie wyszła z tego kaszana:/

Glodi
23-03-12, 11:18
http://www.youtube.com/watch?v=f2nDQ_yaSj4 a tu inny przykład:) szkoda ze nie jest pokazane przyspieszenie:/

dimo
23-03-12, 15:31
CroXu jak może być jednocześnie gaźnik i pełen wtrysk? :p

Glodi
23-03-12, 22:40
tzn? w d13b2 wtrysk?

dimo
24-03-12, 09:20
Glodi nie baw się w żadne gaźniki ze ścigacza czy czegokolwiek, pakuj pełen wtrysk i zacznie to latać i ścieżki juz przetarte, wiadomo czego się spodziewać. albo swap :o a nawiązałem do wypowiedzi CroXa, który stwierdził, że "przy tym gaźniku od ściagcza musi być pełen wtrysk, zeby to jakoś wysterować."

Lune
24-03-12, 15:45
CroX miał zapewne na myśli, aby te gaźniki robiły tylko za przepustnice, a podawaniem paliwa zajeły się wtryskiwacze ;)

dimo
24-03-12, 15:51
ale tu kolega pytał o gaźnik od jakiegoś ściga a nie ITB:rolleyes:

csjabolcs
24-03-12, 15:57
Glodi nie baw się w żadne gaźniki ze ścigacza czy czegokolwiek, pakuj pełen wtrysk i zacznie to latać i ścieżki juz przetarte, wiadomo czego się spodziewać. albo swap :o a nawiązałem do wypowiedzi CroXa, który stwierdził, że "przy tym gaźniku od ściagcza musi być pełen wtrysk, zeby to jakoś wysterować."

Wszystko się da :) Gaźnik spełnia w takim układzie inną rolę niż normalnie - coś w stylu samej przepustnicy, a dawkowanie paliwa swoją drogą :P

Glodi
26-03-12, 11:08
eh no tak moznaby korzystac z przetartych szlaków i 'skopiowac' cos co juz jest.. wtedy mamy pewny przyrost mocy:) jesli chodzi o moją wersję to efekty sa nie do przewidzenia ale to cos nowego... Napewno będe myslal o modach.. jesli sie na cos zdecyduje juz albo wyjdzie mi z gaznikami cos (jesli sie odwaze) to napewno sie podziele:D