Zobacz pełną wersję : Gaźniki od ścigacza do d13b2? :D
Witam wszystkich fanów H. Dziś przeglądając youtube natknąłem sie na taki oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=aqf0ZjmWdyA&feature=related . Szczerze mówiąc zaintrygował mnie ten pomysł. Co o tym myślicie? Czy taki zabieg może przynieść wzrost mocy?? Bo akurat mam zapasowe gaźniki od kawy zx6r G1 i sie zastanawiam czy by ich jakoś nie spożytkować:>
Wszystko może przynieść wzrost mocy, tylko pytanie czy się opłaca przyrost/wydana kasa...poza tym na tym filmiku opcja podłączenia tego na kawałek wężyka i opaski zaciskowe mnie rozwaliły...jak już robić coś takiego to konkretnie a nie druciarstwo...dziwna sprawa tylko że ktoś nagrywa jak to wygląda a nie jak jedzie...kolejna sprawa to pewnie jest tam pełny wtryski aby tym jakoś rozsądnie sterować...można by gdybać i gdybać...nie robiłem więc nie powiem wprost czego można się spodziewać. Nie mniej jednak chętnie bym zobaczył jak takie coś jedzie, tylko zrobione troszkę profesjonalniej niż to :)
fakt wykonanie na filmiku pozostawia naprawde wiele do zyczenia i napewno nie bede sie na nim wzorowal ;) Tu chodzi o sam koncept. Bo wg mnie moze to byc naprawde nie głupi pomysł. Przy dobrej regulacji i synchro gazników myśle ze jakos by to cykało.. Tylko pytanie jak by tu puścić jakiś filterek z ukł dolotowym zeby nie wyszła z tego kaszana:/
http://www.youtube.com/watch?v=f2nDQ_yaSj4 a tu inny przykład:) szkoda ze nie jest pokazane przyspieszenie:/
CroXu jak może być jednocześnie gaźnik i pełen wtrysk? :p
Glodi nie baw się w żadne gaźniki ze ścigacza czy czegokolwiek, pakuj pełen wtrysk i zacznie to latać i ścieżki juz przetarte, wiadomo czego się spodziewać. albo swap :o a nawiązałem do wypowiedzi CroXa, który stwierdził, że "przy tym gaźniku od ściagcza musi być pełen wtrysk, zeby to jakoś wysterować."
CroX miał zapewne na myśli, aby te gaźniki robiły tylko za przepustnice, a podawaniem paliwa zajeły się wtryskiwacze ;)
ale tu kolega pytał o gaźnik od jakiegoś ściga a nie ITB:rolleyes:
Glodi nie baw się w żadne gaźniki ze ścigacza czy czegokolwiek, pakuj pełen wtrysk i zacznie to latać i ścieżki juz przetarte, wiadomo czego się spodziewać. albo swap :o a nawiązałem do wypowiedzi CroXa, który stwierdził, że "przy tym gaźniku od ściagcza musi być pełen wtrysk, zeby to jakoś wysterować."
Wszystko się da :) Gaźnik spełnia w takim układzie inną rolę niż normalnie - coś w stylu samej przepustnicy, a dawkowanie paliwa swoją drogą :P
eh no tak moznaby korzystac z przetartych szlaków i 'skopiowac' cos co juz jest.. wtedy mamy pewny przyrost mocy:) jesli chodzi o moją wersję to efekty sa nie do przewidzenia ale to cos nowego... Napewno będe myslal o modach.. jesli sie na cos zdecyduje juz albo wyjdzie mi z gaznikami cos (jesli sie odwaze) to napewno sie podziele:D