Zobacz pełną wersję : Usunięcie dokładek (klej do szyb)
Czy ktoś robił operację usunięcia dokładek zderzaka albo jakichś spoilerów przyklejonych na kleju do szyb? Jak to wygląda? Da się w ogóle usunąć taką dokładkę/spoiler bez uszkodzenia lakieru? Jeśli tak to czym to najlepiej zrobić?
Myślę że możesz normalnie odciąć nożem do papieru tam gdzie masz klej.
Resztę kleju podgrzewasz opalarką i ścierasz.
Robiłem,i powiem -czasochłonne zajęcie.Nóż(do wycinania bocznych szyb,tylnych) pożyczyłem od ludzi którzy wstawiają szyby.To poszło sprawnie,ale najgorzej było z usunięciem kleju z lakieru.Ścinałem tym nożem ,ostrożnie ,następnie acetonem przemysłowym zmyłem resztki.
Czy ktoś robił operację usunięcia dokładek zderzaka albo jakichś spoilerów przyklejonych na kleju do szyb? Jak to wygląda? Da się w ogóle usunąć taką dokładkę/spoiler bez uszkodzenia lakieru? Jeśli tak to czym to najlepiej zrobić?
Ja myślę, że spokojnie można sobie z tym poradzić. Podgrzać - delikatnie odgiąć i ucinać ostrożnie po kawałku klej. Potem benzyna ekstrakcyjna do usunięcia resztek kleju ze zderzaków ;) - wpadnij kiedyś do mnie do garażu to coś spróbujemy razem zadziałać ;)
A po co chcesz ściągać dokładki? :D
Robiłem,i powiem -czasochłonne zajęcie.Nóż(do wycinania bocznych szyb,tylnych) pożyczyłem od ludzi którzy wstawiają szyby.To poszło sprawnie,ale najgorzej było z usunięciem kleju z lakieru.Ścinałem tym nożem ,ostrożnie ,następnie acetonem przemysłowym zmyłem resztki.
Acetonem? Nie uszkodziłeś lakieru w miejscu gdzie go używałeś?