Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D13b2 lpg

trancemusic
21-03-12, 21:00
Witam

Znalazlem bardzo ciekawa honde i jestem zainteresowany jej kupnem. Jedyny minus jaki posiada to instalacja LPG.
Nie bedzie z nia problemow ? Dodam iz najchetniej bym ja wymontowal.
Chce proste najmniej awaryjne auto, no a seryjne d13b2 do tego jest wrecz stworzone.
Beda widoczne jakies ubytki w sile auta na benzynie ? Chodzi mi oczywiscie o porownanie przed instalacja i po instalacji.

szymon16v
21-03-12, 22:59
Moje D13B2 pracowało lepiej na gazie niż benzynie, było żywsze. Według mnie gdy ktoś założy z głową do tego auta gaz, jest to idealna opcja :)

Piterex
22-03-12, 12:23
Witam

Beda widoczne jakies ubytki w sile auta na benzynie ? Chodzi mi oczywiscie o porownanie przed instalacja i po instalacji.
nie bd żadnej różnicy a do d13 to szkoda mi by było lać wachy. gazik to dobra opcja jest na owe czasy chociaż już i tak jego cena zaczyna być powalająca:p

michalstw
22-03-12, 22:01
Potwierdzam co pisza koledzy wyżej. D13b2 jest dobre do gazu jak ktos go dobrze ogarnął. Przed zakupem radziłbym Ci pojechac jak silnik bedzie zimniejszy przerzucic na gaz i zobaczyc jak sie zachwuje. Jak sie nie bedzie wieszał na obrotach i nie bedzie falowania to smiało mozesz brac i cieszyc sie jazda za 2.70 za litr : )

pasta725
23-03-12, 20:16
Ja mam d13na gazie i powiem że..
Jeździ na gazie ok, troche gorzej niż na pb.
Ale!
Beny pali sporo, bo gaźnik mam rozregulowany, a o dobrego gaźnikowca trudno.
1 gen za 1200zł i gra gitarka.

trancemusic
24-03-12, 15:41
dzieki panowie za wszelkie rady
pojade obejrzec