Zobacz pełną wersję : BRZĘCZENIE z deski rozdzielczej.
Witam Civic-o Maniaków. Mam problem z moją Hanią. Dobiega z okolic zegarów gdzieś z pod tablicy rozdzielczej brzęczący dźwięk, który częściowo bądź całkowicie ustaje po rozgrzaniu silnika Na dworze w ogóle tego nie słychać. Wydech mam nowy (od kolektora po końcowy tłumik i katalizator). Byłem u kilku mechaników i nikt nic nie zdiagnozował. Pomocy bo już włosy z głowy rwie. Pozdro :D
Witam Civic-o Maniaków. Mam problem z moją Hanią. Dobiega z okolic zegarów gdzieś z pod tablicy rozdzielczej brzęczący dźwięk, który częściowo bądź całkowicie ustaje po rozgrzaniu silnika Na dworze w ogóle tego nie słychać. Wydech mam nowy (od kolektora po końcowy tłumik i katalizator). Byłem u kilku mechaników i nikt nic nie zdiagnozował. Pomocy bo już włosy z głowy rwie. Pozdro :D
dziwne, u siebie dziś ten dźwięk i u siebie zauważyłem po raz pierwszy. Trzeba śrubki poodkręcać, może coś w schowku się tłucze. Mi też drga poduszka powietrzna pasażera, raz na jakiś czas, dokręcenie śrub nic tam nie dało, więc trzeba wykręcić i skręcić na gumowych uszczelkach...
Schowek zdemontowałem (jeden i drugi) dodam jeszcze, że zapaliła mi się kontrolka SRS. Może jedno jest związane z drugim a nie chce mi się za bardzo rozkręcać deski bo mam wrażenie, ze to gdzieś w środku :(
A mi też się tłucze coś, tylko jakos na środku, nie w schowku, nie w poduszce... a jak troche je**e to na jakiś czas przestaje :p
O mi też właśnie w środku kokpitu jakby czasem coś się telepie, drży. Nie szukam co to bo tylko czasem i jakoś z tym żyje :)
U mnie drży na środku czasem, jak jest zimno to koło airbaga. Panowie. To Polska! Jeżeli coś nie drży to znaczy, że to nowe auto ; D Ale już niedługo ; ))
U mnie drży na środku czasem, jak jest zimno to koło airbaga. Panowie. To Polska! Jeżeli coś nie drży to znaczy, że to nowe auto ; D Ale już niedługo ; ))
A ja właśnie miałem ciszę u siebie zawsze. Idealną ciszę. Ostatniej jesieni dopiero poduszka kierowcy zaczęła hałasować, a wczoraj coś w okolicy licznika. Ale drogi robią swoje.
Trzeba raz na jakiś czas patrzeć czy śrubki podokręcane i ewentualnie tam gdzie można jakieś podkładki gumowe, jeśli sie oczywiście komuś chce i brzęczenie czy trzeszczenie przeszkasza...
Miałeś ciszę, bo auto z Niemiec. Pojeździło u nas i są skutki. Niestety ; (
Miałeś ciszę, bo auto z Niemiec. Pojeździło u nas i są skutki. Niestety ; (
no tak, dobrze pamiętasz, ale jak będę miał chwile czasu to poogarniam wszystko żeby mieć znów cichutko, najpierw poduszkę srs pasażera :P i zobacze co z tym plastikiem przy liczniku, ale dziś był cicho.
A co do wcześniejszego postu, to w wielu już kilkuletnich samochodach z niżej półki dużo rzeczy drży w środku, ja hondy i tak dobrze oceniam pod tym względem :)
u mnie rąbie coś w drzwiach kierowcy. Jak opuszczę szybę o milimetr to przestaje. Siłownik? Trzeba boczek zdjąć i sprawdzić....
Daniello87
26-03-12, 15:17
znalazłem ten dźwięk jak komuś drży coś z konsoli środkowej. Wyciągnąłem popielniczkę i okazało się, że śrubka od góry trzymała się dosłownie na słowo honoru. Dokręcona do końca i jest spokój (trzyma blaszkę ad popielniczką)
mi coś puka przy dodawaniu gazu z okolic drzwi pasażera :/
Nie jestem sam :D u mnie przy 100km/h coś skrzeczy tak jakby słupek pasażera albo coś w drzwiach no i na wolnych jak stoi to coś postukuje za licznikiem hmm jak już nie którzy pisali, auto było z Niemiec , była cisza pośmigało po Polsce no i jeszcze na glebie to dały się we znaki polskie drogi
mi coś puka przy dodawaniu gazu z okolic drzwi pasażera :/
może nie zdążył wysiąść, przytrzasnął sobie płaszczyk i dlatego puka żebyś sie zatrzymał:P
u mnie rąbie coś w drzwiach kierowcy. Jak opuszczę szybę o milimetr to przestaje. Siłownik? Trzeba boczek zdjąć i sprawdzić....
może to być sworzeń w zawiasie drzwi.
trochę odświeżę temat
tydzień temu miałem wymieniany mechanizm wycieraczek i filtr kabinowy. Od tej pory coś mi metalicznie brzęczy za schowkiem / w rejonie poduszki pasażera.
zdemontowałem schowek,oczyściłem z liści silnik wentylatora - bez efektu
stwierdziłem,że 3 spinki są częściowo ułamane,więc pewnie te resztki wpadły gdzieś do środka,może to to, jak tego się pozbyć?
metalicznie brzęczy za schowkiem
u mnie brzęczała ta aluminiowa poprzeczka za schowkiem. Może spróbuj włożyć tam ssawke i wyciągnąć odkurzaczem.
u mnie brzęczała ta aluminiowa poprzeczka za schowkiem.
to nie to,zdemontowałem schowek i tę poprzeczkę i tak trochę pojeżdziłem-bez zmian,cały czas brzęczy. Oprócz tego mam wrażenie ,że brzęczenie słychać gdzieś wyżej(okolice poduszki pasażera)
a gdzie tam włożyć ssawkę odkurzacza?, bo w miejscu gdzie siedzi filtr próbowałem
Któraś śrubka od AIRBAGa się poluźniła. Trudność dokręcenia w zależności od położenia śrubki.
Któraś śrubka od AIRBAGa się poluźniła. Trudność dokręcenia w zależności od położenia śrubki.
a jak z dojściem do tych śrub? bo po zdjęciu schowka nie rzuciły mi się w oczy te śrubki:p