PDA

Zobacz pełną wersję : Rozrząd z allegro

sas
28-06-07, 12:48
Znalazlem na allegro cos takiego, jesli chodzi o marke towaru to raczej polecana, ale co sadzicie o zakupie rozrzadu na allegro??

link:
http://www.allegro.pl/item209505166_rozrzad_kpl_pasek_honda_civic_civic_ aerodeck.html

Pantas
28-06-07, 12:52
Masz paragon, masz rachunek, masz gwarancję, masz komentarze, kupujesz za pobraniem i otwierasz przy listonoszu. Jedyny minus jest taki że jak Ci do samochodu nie spasuje, to musisz odsyłać żeby wymienili i wtedy znów ponosisz koszty przesyłki w jedną stronę. Ale kupując w sklepie też może się zdarzyć że będzie nie to co potrzeba i za paliwo też musisz zapłacić żeby zasuwać do sklepu. Generalnie polecam allegro, już tam dużo rzeczy kupiłem i sprzedałem i imo jest to opłacalne. Pozdrawiam!

bidz
28-06-07, 13:14
masz gwarancję
a ta gwarancja przepraszam co obejmuje?

Pantas
28-06-07, 13:16
"NA ZAKUPIONY TOWAR ZAWSZE WYSTAWIAM PARAGON LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT, KTÓRE SĄ GWARANCJĄ I PODSTAWĄ EWENTUALNEJ REKLAMCJI."

cytat z w.w aukcji

bidz
28-06-07, 13:27
i właśnie dlatego dla mnie rozrząd = aso

olo12
28-06-07, 18:50
Witam
jak poszukasz po sklepach to w tej samej cenie kupisz. Na dodatek placisz i masz, ale jak jest wieksza roznica w cenie albo w tej samej cenie sa lepsze rzeczy to jak najbardziej allegro.
Pomimo ze za dawnych czasow oszukali mnie na allegro to nadal tam kupuje i jestem zawsze zadowolony. Jednym slowem polecam

Pozdrawiam

mozes
28-06-07, 20:02
Jak pisałem to w jakimś poście, że Honda montuje pasek Unitta i rolkę Koyo. Także pasek Mitsuboshi i rolkę Koyo i jest super i cena też fajna ja 2 lata temu za samą rolkę płaciłem 140 pln.

HokaHey
01-10-07, 22:47
A taki komplecik byłby dobry ? http://www.allegro.pl/item249228213_komplet_rozrzadu_honda_civic_od_1995 _.html

Kupował już ktoś od tego sprzedawcy ?

Lipek
01-10-07, 22:57
Firmy jak najbardziej ok, tylko fajna bylaby mozliwosc sprawdzenia daty produkcji paska.

HokaHey
02-10-07, 01:28
Firmy jak najbardziej ok, tylko fajna bylaby mozliwosc sprawdzenia daty produkcji paska.

Wysłałem zapytanie - to podam jak mi odpisze może innym się przyda ta informacja... no i o co dokładnie chodzi z tą datą produkcji (jakieś wadliwe serie czy co) ?

P.S. Do Sedana z 98r to będzie to "1400I 16V EJ93/5 D14A3/4 OD 11.1995-" jeśli się nie mylę ? I ile bezpiecznie na tym komplecie można przejechać - 80 tyś ?

lakazs
02-10-07, 08:29
Tak odnośnie paska. Ja ostatnio ściągałem znajomemu, juz był naderwany na 1/4 szerokości. Wiec na dniach by strzelił.

Na tym nie ma co oszczędzać 20 zł.

Ps. Ja co wymianie oleju sprawdzam kondycje rożnych elementów w tym paska. Ściągam obudowę i kręcę kołem aby sprawdzić cała długość paska, czy nie jest naderwany.

spychu
02-10-07, 12:05
no i o co dokładnie chodzi z tą datą produkcji (jakieś wadliwe serie czy co) ?
O to, że jak kupujesz pasek który np. był wyprodukowany dajmy na to rok czy dwa lata temu. To jest dużo większe prawdopodobieństwo, że zerwie się szybciej niż pasek wyprodukowany przed miesiącem czy dwoma.

Ponieważ materiał z którego zrobiony jest pasek swoje "właściwości" traci również z wiekiem, nawet jak leży na sklepowej półce, czy jest założony na samochód który więcej stoi niż jeździ.

HokaHey
02-10-07, 15:09
Facet z allegro tak mi odpisał odnośnie zapytania daty produkcji:

"Nie ma daty produkcji na żadnych z towarów tzn rozrządów jest tylko marka towaru, towar pochodzi z nowych dostaw."

Co o tym sądzicie ? Bo już nie wiem czy kupować na allegro czy kupić już w ASO (bo na pewno będę tam montował) ?

P.S. Tak przy okazji i z innej beczki troszkę - jak kupowałem Hanię do dostałem ją razem z oryginalnymi alufelgami i oponami na których jeżdżę do tej pory i są spoko :-) są to 14" + dostałem komplet całych kół zimowych ale 15" - zimówki jakieś zwykłe chyba ale dekle oryginalne Hondy ale czemu 15" a nie 14" no chyba że sobie dokupił dekle w co wątpie bo u mnie nawet jest akumulator jeszcze oryginalny który wyjechał fabryki w 1998r hehe?

fifka
02-10-07, 21:21
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum i myślę, że jeszcze nieraz coś napiszę.
A teraz do rzeczy:

Jak pisałem to w jakimś poście, że Honda montuje pasek Unitta i rolkę Koyo. Także pasek Mitsuboshi i rolkę Koyo i jest super i cena też fajna ja 2 lata temu za samą rolkę płaciłem 140 pln.

A co z rolką NSK lub GMB. Czy rozrządy tych firm różnią się bardzo od tych montowanych przez ASO Hondy?

Lcfr
02-10-07, 21:37
A co z rolką NSK lub GMB. Czy rozrządy tych firm różnią się bardzo od tych montowanych przez ASO Hondy?

miałem 2x GMB i nie było kłopotu.....

Facet z allegro tak mi odpisał odnośnie zapytania daty produkcji:
"Nie ma daty produkcji na żadnych z towarów tzn rozrządów jest tylko marka towaru, towar pochodzi z nowych dostaw."
Co o tym sądzicie ? Bo już nie wiem czy kupować na allegro czy kupić już w ASO (bo na pewno będę tam montował) ?

jak tam montujesz to kup u nich...
jak dodasz przesyłke z allegro to koszt i tak bedzie wiekszy...
kilka złoty wiecej ale spokój-niech aso sie martwi.....GMB miałem 2 razy i nie było problemu...

Lukasyaho
02-10-07, 21:48
Co do rozrządu z allegro polecam tego gościa

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3780828

sam u niego kupowałem polecam

HokaHey
02-10-07, 21:54
jak tam montujesz to kup u nich...
jak dodasz przesyłke z allegro to koszt i tak bedzie wiekszy...
kilka złoty wiecej ale spokój-niech aso sie martwi.....GMB miałem 2 razy i nie było problemu...

Myślałem że może chociaż części by było taniej na własną rękę załatwić no to w takim razie już wszystko zrobię w ASO - w sumie to tylko tam jeżdżę i tak ;-) Akumulator też będę chciał kupić i chyba zrobię to też w ASO przy okazji sprawy z paskiem ;-)

woodie
03-10-07, 01:39
Jest tak:
Nie polecam rozrządu z JC - słyszałem o przypadkach padaczki po 40tkm. Mitsuboshi jest dobrym zamiennikiem. Ogólnie liczysz oryginalny pasek z tego co pamiętam na 100tkm, a podróbkę na 60tkm. Różnice:
W ASO masz gwarancję - jak dadzą gwarancję na 100tkm, to w razie strzelenia paska masz remont silnika u nich. Z tego co wiem nie dadzą Ci gwarancji jak będą montować pasek kupiony przez Ciebie, co jest zrozumiałe.
W przypadku zakupu podróbki masz dużą szansę, że pasek nie padnie przed 60 tkm, ale gwarancji nikt Ci nie da. Jeżdżę sporo, już dwukrotnie pasek zmieniałem, za każdym razem Mitsuboshi. Wytrzymują swoje i przy wymianie w zasadzie nie ma widocznych śladów zużycia.
Podsumuję: ASO - masz gwarancję i płacisz jak za zboże.
Podróbka - płacisz znacznie taniej ale w razie wtopy zapłacisz sporo za remont silnika. U mnie koszt wymiany z paskiem wyszedł niewiele powyżej 200PLN (D15B2 5gen HTB)

Wally
03-10-07, 08:58
U mnie koszt wymiany z paskiem wyszedł niewiele powyżej 200PLN (D15B2 5gen HT

Koszt wymiany z paskiem? A gdzie jeszcze rolka napinacza? Podawaj pls pelne kwoty bo ktos pojdzie do uczciwego mechaniora ktory walnie mu cene 350-400pln za calosc a on powie NIE bo taki jeden za 200pln calosc zrobil

woodie
03-10-07, 10:18
Mówię przeca, że za całość. Pasek+napinacz około 150 PLN i 100 za robotę.
W całości wymieniałem klocki, sworznie wahaczy, rozrząd. Za części+wymiana zapłaciłem 505 PLN :)

fifka
04-10-07, 07:54
Ja byłem wczoraj w serwisie Hondy i Pan polecił mi pasek Gatesa. Tylko mam jedno pytanie w dwóch innych prywatnych serwisach do wymiany rozrządy wliczono wymianę pompy wody, a w serwisie nic o tym nie słyszałem. Jak to jest z tą pompą, czy ta wymiana jest konieczna?

Lipek
04-10-07, 08:12
Jak to jest z tą pompą, czy ta wymiana jest konieczna? jej wymiana jest konieczna przy ok 200tys km lub zaraz po zakupie autka-razem z rozrzadem (dla bezpieczeństwa) bo jak panie to bedzie niemiło ;)