PDA

Zobacz pełną wersję : Dorobienie klucza i pilota do Civica

lucasskywalker
21-03-12, 16:57
Drodzy Forumowicze proszę o wskazówki czy poza salonem da się dorobić powyższe 2 elementy. Chodzi oczywiście o klucz z immo. Pozdrawiam

marioZ
21-03-12, 20:40
ja mogę powiedzieć że poza salonem można dorobić kluczyk (w Warszawie) na pewno koszt 600-700 zł. Jeśli chodzi o pilot to na allegro możesz kupić i sam zaprogramować.

rafal
21-03-12, 20:50
Pamiętaj, że w przypadku ubezpieczenia AC jak ubezpieczycielowi nie dostarczysz kompletu kluczy w razie kradzieży, to nie dostaniesz wypłaty odszkodowania. Można sprawdzić na kluczach czy były z nich dorabiane jakieś klucze...

owsikk
21-03-12, 21:53
W Wawie również mogę dać namiar na miejsce, gdzie można dorobić kluczyk do cifa 7 gen. Koszt dorobienia kluczyka z immo + kodowanie 300zł.
Jeśli mowa o oryginalnym pilocie to wystarczy, że kupisz na allegro. Koduje się go samodzielnie według powszechnie znanej instrukcji.

marioZ
22-03-12, 08:29
W Wawie również mogę dać namiar na miejsce, gdzie można dorobić kluczyk do cifa 7 gen. Koszt dorobienia kluczyka z immo + kodowanie 300zł.
Jeśli mowa o oryginalnym pilocie to wystarczy, że kupisz na allegro. Koduje się go samodzielnie według powszechnie znanej instrukcji.

a możesz kolego podać gdzie bo ja obecnie mam jeden kluczyk i już miałem przypadłość że się zatrzasnął dobrze ze pilot dodatkowy miałem.

owsikk
22-03-12, 20:39
Dla zainteresowanych info na PW.

bazej
12-09-12, 16:36
Czy ktoś mi podpowie jak mogę dorobić pilot do centralnego zamka Civic VII 5d 2001r. Wiem, że mogę taki pilot dokupić na allegro ale jak go zaprogramować? Jaki pilot kupić? Czy każda civic z tego wydania posiada alarm?

mloodzian
12-09-12, 18:08
jest instrukcja kodowania pilota na forum poszukaj dokładnie, nie każdy ma alarm ale każdy ma centralkę

bazej
14-09-12, 09:54
czy moglibyście podrzucić link instrukcji kodowania pilota centralnego zamka?

owsikk
14-09-12, 11:00
Wystarczy wpisać "programowanie" w szukaczce...

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?123054-programowanie-pilota-do-centralnego&highlight=programowanie

http://www.youtube.com/watch?v=X0VDkEF_ZJY

bazej
25-09-12, 12:39
ok pilot kupiony zaprogramowany a jak mam się dowiedzieć czy mam alarm w hondzie? Niby na szybach są naklejki z ikonką auta kłódki i symboli dźwięku, ale nić u mnie nie piszczy ani nie ma żadnych innych sygnałów może też muszę go aktywować? Ostatnie pytanko czy wiecie gdzie mam szukać czujnika temp zewnętrznej? bo mi w zegarach nie wskazuje są tylko kreski

owsikk
25-09-12, 13:07
gdzie mam szukać czujnika temp zewnętrznej?
Lewa strona auta, za przednim zderzakiem koło chłodnicy.

bastian1982
25-09-12, 16:51
Alarmu nie musisz aktywować wystarczy że zamkniesz samochód z pilota. Jak chcesz się dowiedzieć czy działa to otwórz okno zamknij auto z pilota, poczekaj 1 min i otwórz je rygielkiem przez okno ;) jak masz alarm to zadziała . u mnie działa.

lucasskywalker
27-09-12, 18:26
Programowanie pilota jest opisane na forum i proste. A dorobienie i zaprogramowanie klucza w Legnicy wykonano mi za 250zł

bazej
04-10-12, 17:04
Mam jeszcze jeden problem gdyż za zderzakiem przednim są dwa przewody z takim samym gniazdem. Jedno na pewno jest od temp zewnętrznej gdyż jest tam czujnik i pokazuje temp a jak wyciągnę to już nie. A do czego służy drugie?

Tom7
22-05-13, 02:41
xxx

nevv
10-06-17, 09:29
Witam, znowu odgrzeje kotleta, mam do zakupienia samochód z 1 kluczykiem i pilotem do otwierania z immo. Czy mając tylko to dorobię sobie drugi kluczyk i drugi pilot? Coś czytałem, że jakaś karta potrzebna. Czy to co dostanę wystarczy. Na jaki mniej więcej wydatek powinienem się szykować?

Przepraszam, że tak odkopuje, ale nie chcę tworzyć niepotrzebnie nowych tematów.