PDA

Zobacz pełną wersję : ALPINE CDE-9871R - problem

antiam
28-06-07, 09:47
Witam

Zakupiłem przedwczoraj nowy sprzęt - jak wyżej - wczoraj podłączyłem do oryginalnej instalacji poprzez gniazdo ISO oraz złączkę, oraz zestaw wiązki ISO jaki znajował się zestawie ale radio nie gra. Jest napięcie, tuner wyszukuje stacji radiowych, wyświetla komunikaty RDS ale z głośników nie wydobywa się żaden dzwięk, ani trzaski, ani szumy ani kompletnie nic. Podłaczyłem raz jeszcze swoje stare radio które miałem wcześniej i ono gra.
Zastosowałem się do wskazówek będących w instrukcji (reset ustawień oraz wyłączyłem ustawienia na wzmacniacz) ale nie dało to żadnych efektów.

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to uszkodozne końcówki mocy ale czy to możliwe?

Chciałem dodać jeszcze że żadnych eksperymentów z radiem nie robiłem - wyjąłem z podełka i podłączyłem.

Jeżeli miał Ktoś z Was podobny problem i udało się go roziązać to proszę o pomoc.
Mam cichą nadzieję że obejdzie się bez wizyty w serwisie pomimo że mam polską gwarancję...

PDR

NFS
28-06-07, 10:37
masz podpiete pod wzmaka czy głosniki leca z koncowek radia?

jak z koncowek to jest tam taki guzik f na panelu i w opcjach kryjacych sie pod tym guzikiem mozesz znalezc "power on/off". wyłaczasz lub właczasz tym koncowke mocy radia.

solonyone
28-06-07, 13:35
Witam

Zakupiłem przedwczoraj nowy sprzęt - jak wyżej - wczoraj podłączyłem do oryginalnej instalacji poprzez gniazdo ISO oraz złączkę, oraz zestaw wiązki ISO jaki znajował się zestawie ale radio nie gra. Jest napięcie, tuner wyszukuje stacji radiowych, wyświetla komunikaty RDS ale z głośników nie wydobywa się żaden dzwięk, ani trzaski, ani szumy ani kompletnie nic. Podłaczyłem raz jeszcze swoje stare radio które miałem wcześniej i ono gra.
Zastosowałem się do wskazówek będących w instrukcji (reset ustawień oraz wyłączyłem ustawienia na wzmacniacz) ale nie dało to żadnych efektów.

Pierwsze co mi przychodzi do głowy to uszkodozne końcówki mocy ale czy to możliwe?

Chciałem dodać jeszcze że żadnych eksperymentów z radiem nie robiłem - wyjąłem z podełka i podłączyłem.

Jeżeli miał Ktoś z Was podobny problem i udało się go roziązać to proszę o pomoc.
Mam cichą nadzieję że obejdzie się bez wizyty w serwisie pomimo że mam polską gwarancję...

PDR

Moze byc tak ze tak ze alpine ma jakies zabezpieczenie przeciwzwarciowe którego nie miało stare radio. kup sobie osobną kostę iso do głośników i podłącz na sucho jakiś głośnik albo zobacz w innym aucie czy gra.

antiam
29-06-07, 12:33
Wielkie dzięki za info.
Zgadza się, przyciskiem "F" włącza się bądź wyłącza wyjście na wzmacniacz (u mnie chodzą głośniki pod samym radyjkiem - dla takiego "melomana" jaka ja to spokojnie wystarczy). próbowałem to wyłączyć już wcześniej tak jak wskazywała instrukcja ale nie wyłączyłem najwyraźniej tego...
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
pozdro
a