Zobacz pełną wersję : Podmiana immobilajzera w kluczu
Siemka! Mam pytanko czy da się zmienić kod immobilizera w kluczyku ?? Robiłem swapa i mam immo od dawcy, stacyjka ta co była. I chciał bym zrobić tak, żeby stary kluczyk miał immo od dawcy? Jest możliwość zaprogramowania tego? jakoś?
SorryAleNiChu
20-03-12, 19:50
Na początek spróbował bym zamienić antenę w stacyjce.
Na początek spróbował bym zamienić antenę w stacyjce.
a co ma antena do kodu immo w kluczyku :confused:
raz zaprogramowanego kodu w kluczyku nie da sie zmienic, mozna zmienic kod w kompie, czyli wprogramowac inny kluczyk, albo zaprogramowac nowy swiezy kluczyk
mozesz ewentualnie rozdlubac na spokojnie gumki w kluczykach i zamienic pastylki ale bedziesz mial brzydkie kluczyki :D
poza tym powinienes miec jeszcze do tego modul immo spod deski od dawcy zeby to zadzialalo z nowym immo z kluczyka
Modół mam nowy , hehe jeżdże tym autem przecież, tylko musze 2 kluczyki mieć pzry sobie :D:D A właśnie chce w ten stary wprogramować kod z nowego immo. Na pewno się nie da czy nikt nie próbował????
przelutuj immo w kompie jak masz to samo obd. Trochę cieżkawo bo połączenie dosyć solidne jak na montaż przewlekany w płytce i trzeba długo grzać.
ja mam inny patent kluczyk od dawcy swapu przyklejony do petli i schowany pod obudowa kiery i immo dziala poprawnie a swoim kluczykiem operuje stacyjke i zamki tak jak bylo do tej pory
ja mam inny patent kluczyk od dawcy swapu przyklejony do petli i schowany pod obudowa kiery i immo dziala poprawnie a swoim kluczykiem operuje stacyjke i zamki tak jak bylo do tej pory
No i co się chwalisz:P ?
Nie wiem jak civach jest , ale jak miałem accorda z immo , to nawet wymiana modułu nie załatwiała sprawy . Musiał to być cały zestaw - kluczyk , moduł i ECU .
Raz zaprogramowany kluczyk jest jak płyta cD :) Skasować się nie da :) A czyste kluczyki jak bywały na allegro , ale za teką cene miałbyś kolego ecu z resztą badziewia.
Kiedyś w CH Tulipan w łodzi pytałem o kopie kluczyka z immo ( do tego accorda własnie ) , 120zł powiedział .. Więc Zrób tak , żeby Wycioł Ci kluczyk wg wzoru ze stacyjki , a kopiował immo z innego kluczyka( od immo któe siedzi w ECU teraz) i po sprawie .POzdrawiam
No właśnie ztego co się rozeznałem to jedyny sposób by wszystko było tak jak powinno. Tylko dorobienie kluczyka 100zł u mnie :/
No i co się chwalisz:P ?
Nie wiem jak civach jest , ale jak miałem accorda z immo , to nawet wymiana modułu nie załatwiała sprawy . Musiał to być cały zestaw - kluczyk , moduł i ECU .
Raz zaprogramowany kluczyk jest jak płyta cD :) Skasować się nie da :) A czyste kluczyki jak bywały na allegro , ale za teką cene miałbyś kolego ecu z resztą badziewia.
Kiedyś w CH Tulipan w łodzi pytałem o kopie kluczyka z immo ( do tego accorda własnie ) , 120zł powiedział .. Więc Zrób tak , żeby Wycioł Ci kluczyk wg wzoru ze stacyjki , a kopiował immo z innego kluczyka( od immo któe siedzi w ECU teraz) i po sprawie .POzdrawiam
niestety taniej chyba nikt tego nie ogarnia