PDA

Zobacz pełną wersję : Słabo pali wysokie broty civic93r

mario511
20-03-12, 13:21
Witam, otóż mam taki problem, założyłem gaz w moim civicu i od tamtej pory słabo pali, i czasem wchodzi na wysokie obroty, falujące. wcześniej z benzyny też pięknie nie palił. Obroty jakiś mechanik uspokoił, ale nadal się zdarzają ale już rzadziej. Teraz muszę cały czas odpalać z benzyny, ale nie dzieje się to sprawnie, a z gazu jak zostawię na dłużej auto wyłączone to zapala średnio za 3 razem, z rana po nocy to nawet za 5-6 razem. Pewien mechanik powiedział że tak w tych hondach jest i nie da się zrobić tego, że tu jest filtr paliwa i jak dobrze pamiętam to przez ten filtr idzie do gaźnika, i że podczas rozruchu musi te paliwo dojść dlatego tak długo trzeba kręcić. Dodam że świece były wymieniane w październiku lub listopadzie tamtego roku, filtr powietrza nie dawno wymieniony na nowy. Mam silnik 1.3 D13A2.
W innych hondach jakoś nie ma z tym problemu. Czy naprawdę się z tym nie da nic zrobić??
Pozdrawiam

vnv_nation
20-03-12, 21:01
Witam, otóż mam taki problem, założyłem gaz w moim civicu i od tamtej pory słabo pali

Jedz do gazownika niech poprawia

mario511
20-03-12, 21:15
on poprawił obroty, a co do palenia powiedział że nie ma pojęcia o co chodzi... Masz jakieś może propozycje co do przyczyny?

vnv_nation
20-03-12, 21:41
on poprawił obroty, a co do palenia powiedział że nie ma pojęcia o co chodzi... Masz jakieś może propozycje co do przyczyny?

Jak to jakis partacz byl to moze zeby ustawic mieszanke zakryl dolot powietrza albo jakas szmate do srodka wsadzil. Gaz moze jako tako chodzic, ale do benzyny powietrza moze byc za malo. Ile ci to gazu pali teraz?

mario511
20-03-12, 22:01
jak mi ustawił te obroty, to pali ok 9 litrów, bo wcześniej było 11.