PDA

Zobacz pełną wersję : Po zamknięciu z pilota nie gasną kierunkowskazy

defx
20-03-12, 13:13
Witam!

Civic z 98 roku.

Po zamknięciu/otwarciu autka z pilota nie gasną kierunkowskazy. Muszę tak wciskać otwierać/zamykać aż w końcu zgasną nieraz kilka minut :/

Oczywiście zamigają tak jak przy zamykaniu/otwieraniu jednak nie gasną. Czasem tylko jeden gaśnie.
Co może być przyczyną?
Spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?

MikeFoto
20-03-12, 14:08
Pewnie centralny zamek / alarm masz nieoryginalny. Podejrzewam awarię centralki lub przekaźnika centralce.

defx
20-03-12, 14:18
alarm oryginalny. Autko kupione w polskim salonie. Czyli najlepiej to elektryka i nie kombinowac?

nikog0
20-03-12, 14:25
tak, elektryka, chyba że coś się niedomyka przy okazji... możesz odłączyć mrugnięcie kierunkami przy cenrtalce i problem z głowy. (ja u siebie nie mam podłączonych żadnych świateł i wcale mi to nie przeszkasza, może było jak u Ciebie i poprzedni właściciel odpiął (?)).
Ale to elimijuje konsekwencje problemu a nie przyczynę...
Najlepiej byłoby zobaczyć co jest nie tak i naprawić.
Może masz jakieś zwarcie w okolicy centralki, na centralce i samochód może się np samoczynnie otwierać, bez Twojej wiedzy, więc lepiej odwieźć do elektryka, niech przegrzebie bebechy i dowiesz się jaki problem i naprawisz, jeśli się nie znasz sam na elektryce.

Kumpel w e36 coś pogrzebał w centralce (nie zna się zbytnio na elektryce) i czasem mu centralny sam otwiera wszystkie drzwi...

defx
20-03-12, 14:54
Nie otwiera się. Po prostu zostają kierunki. i na tym się kończy. Doraźnie wyłączę miganie i umówię się do speca. Dzięki

SPUTNIK1957
20-03-12, 18:22
Podobny objaw miałem podczas 20-sto stopniowych mrozów, musiałem z kilka razy zamykać i odmykać by swiecace kierunki niewyczerpały akumulatora, trzeba bedzie rozebrać centralkę i dostać sie do wnetrza przekazników i spryskać sprayem typu kontakt.

Exedy24_pl
21-03-12, 09:02
sprawdz kostki, samemu mi sie nawet nie chcialo za to zabierac poprosilem znajomego to cos tam pogrzebal i zrobil teraz nie ma problemu najmniejszego

zdz007
16-04-12, 16:10
Mam taki sam problem jak np pada deszcz albo jest mróz . Wie ktoś mniej więcej gdzie są te przekaźniki umieszczone?