Zobacz pełną wersję : Nienawidze gryzoni
No wiec mam taki problem. Jakiś wredny gryzoń /kuna?/uwziął sie na moja Hanie i ogryza mi w nocy termoizolacje od przewodów klimy /ta część przy chłodnicy/. I robi to już druga noc z rzędu Nie wiem dlaczego uwziął sie na moje auto skoro stoi ono na parkingu osiedlowym wraz z kilkoma setkami innych aut. Ma ktos jakis patent na taki problem? Moze czyms posmarowac ta izolacje? Tylko nie bardzo wiem czym, zeby jej nie zaszkodzic i nie zniszczyc jej wlasnoci termoizolacyjny bo to w sumie taka pianka co moze /chyba/ nasiaknac tymi substancjami. Dodaje ze nie mam mozliwosci garazowania wiec musi stac pod chmurka.
jakis gaz pieprzowy w zelu czy cos :D ale cos mi mowi ze podobny temat jakos niedawno byl. sprobuj go odkopac, to moze cos ciekawego znajdziesz
skolopendra
27-06-07, 17:21
Ma ktos jakis patent
są specjalne moduły wysokiego napięcia ;)
podpinasz 12v,a na wyjściu masz wiązkę luźnych przewodów o napięciu
paru tys volt :d
które to cliwią gryzonia po ząbkach
gel pieprzowy może byc dobrym pomysłem :D
tylko se przy psikaniu nałóż mokrą szmate na twarz.. :)
pzdr
sa tez chyba takie pierdziawki wkladane pod maske ktore emituja dziek slysalny dal gryzoni, odstraszjac je, szukaj na alledrogo
Witam! Mam takie coś w swojej hani na kuny! :) i inne zwierzęta podłączone bezpośrednio do aku. wydaje sygnał dzwiękowy w danej częstotliwości... odstrasza zwierzaki nawet psy nie sikają :) polecam!!!!
wieczorem napiszę jak sie to nazywa (muszę zajrzeć pod maske) i napewno kupisz na ebay bez problemu
Byłbym wdzięczny, bo mi też coś kilka razy wlazło i trochę wygłuszenie potarmosiło.
Na tym jest napisane Marder-Abwehr 100dB 20-30 mA 16,000-22.0000Hz w razie potrzeby wyślę foto na maila...