PDA

Zobacz pełną wersję : Środkowy nawiew zimny

gregorio
18-03-12, 16:45
Mam mały problemik poniewaz jak włącze ogrzewanie to z środkowego nawiewu nad zegarkiem leci mi zimne powietrze.Czym to może być spowodowane.Reszta działa poprawnie

ogniotrwaly
18-03-12, 16:54
a masz zamknięty wlot zimnego powietrza z zewnątrz na konsoli środkowej?

Paulo21
18-03-12, 17:00
Prosciej mowiac, miedzy kratkami przelacznik masz z ludkiem niebieskim czy bialym?

gregorio
18-03-12, 17:00
tak jest zamknięty

białym

stasi2000
18-03-12, 23:47
Już o tym kiedyś było na forum opisał to dokładnie m.in. Kolega "rafaelloo31" zacytuje go:Otwórz prawe przednie drzwi i połóż sie najlepiej na plecach na progu wsadzając głowę pod schowek.Pod schowkiem ,bliżej konsoli srodkowej auta,bardziej z przodu niż wgłąb deski znajduje sie krótka linka w pancerzu która na końcu ma plastikowe kółko które to kółko jest założone na plastikowe cięgno odpowiedzialne właśnie za zmianę temperatury powietrza ze srodkowych nawiewów.Połóz się na plecach ,prawą ręką poświeć latarką a lewą ręką przesuwaj dzwigienką u góry między srodkowymi nawiewami.Jak już znajdziesz cięgno to ściąg z niego kółko z linką potem odegnij delikatnie zacisk który jest kawałek dalej i trzyma pancerz linki-niech pancerz wyskoczy ci całkiem z tego zacisku.Potem wsadz pancerz w ten sam zacisk tylko 3-4 mm bardziej w prawo czyli w stronę konsoli srodkowej tak żeby uzyskać efekt skróconej linki.Bądz spokojny pancerz w tym zacisku sie nie przesunie bo on trzyma bardzo dobrze.Załóż kółko od linki na plastikowy bolec.To wszystko.U mnie to trwalo 5 minut.Sprawa jest banalna gdyż chodzi o to że linka jest zadługa i nie dociąga tego plastikowego cięgna do końca i przez to nie domyka zimnego powietrza.Przesuń sobie tyle ten pancerz żeby ten przełącznik do zmiany na ludka białego lub na niebieskiego między wlotami nie dochodził do samego dołu jak bedzie w pozycji na białego ludka -bo w tej ma byc dla ciepłego powietrza.

michal660
19-03-12, 15:53
Witam, u mnie jest ten sam problem a może i inny? Otóż robiłem tak jak napisano, tzn. przesuwałem tą linkę jednak to nic nie pomogło,a teraz zauważyłem jeszcze inny problem, kiedy zrobiło się ciepło to przy włączonej klimatyzacji powietrze że środkowego nawiewu leci cały czas jednakowym strumieniem (bardzo słabo nawet kiedy zamknę obieg, ten pod szybą) i w każdym położeniu jest tak samo, czy to na białym czy niebieskim ludziku. Czy coś jest nie tak, czy może po prostu tak ma być? A może gdzieś klapka nie domyka i cały czas dopuszcza jednakowe powietrze?