Zobacz pełną wersję : Falowanie obrotów pomocy
d15b7strzała
18-03-12, 15:03
Witam moja hanka z silnikiem d15b7 od niedawna zaczęła falować obrotami... na ssaniu chodzi równo jednak gdy puści ssanie obroty skaczą góra dół non stop i non stop tak samo... Wymieniłem krokowy i nic to nie dało mechanik czyścił mi przepustnice i też nic... Nie wiem co mam dalej z tym robić pomocy... Z góry dzięki za pomoc.
Marcin1792
18-03-12, 22:48
Możliwe, ze drugi krokowy tez padnięty, wyczyść, może pomoże, dociśnij wężyk od map sensora.
Postaraj sie wyregulowac obroty,u mnie nic nie dzialalo.okazalo sie ze srubka od regulacji obrotow luzno chodzi i sie wykreca ;)
wojtas0010
21-03-12, 00:27
mechanik czyścił mi przepustnice i też nic...
a sprawdzal przeplywomierz? sprawdz przeplywke wyczysc krokowca i zrob reset kompa.
SorryAleNiChu
21-03-12, 18:21
a sprawdzal przeplywomierz? sprawdz przeplywke wyczysc krokowca i zrob reset kompa.
W d15b7 tak jak wielu innych nie ma przepływomierza.
wojtas0010
21-03-12, 22:51
A to sory moj blad;) Powiem Ci ze dzisiaj wyczyscilem krokowy zrobilem reset i obroty wcale nie maja ochoty wskoczyc na 1... mechanior(zaufany oczywiscie) powiedzial mi: "spokojnie ulozy sie"...ale nie jestem pewny co do tych slow wiec mam taki sam problem jak ty...
Wojtas mi nikt nie czyscil przepustnicy,wszystko robie sam ;) Zle ci cytat wyszedl...
Mowie Ci,sciagnij serwisowke i krok po kroku wyreguluj obroty.Powinno pomoc :P Ja tez sie naszukalem,wyczyscilem calusienki uklad dolotowy i nic,a pozniej chwile pokrecilem srubka i bylo git :) Jesli to nie pomoze to wymien uszczelke przepustnicy albo kolektora
wojtas0010
23-03-12, 15:02
Faktycznie nie zauwazylem ze cytuje ciebie:P sorki:P no ale moze bez sciagania serwisowki opisz co gdzie regulowales takie mini streszczenie serwisowki
Nie wiem jak w D-serii ale u mnie w B jest na przepustnicy srubka od obrotow i trzeba nia pokrecic ;)
wojtas0010
24-03-12, 03:12
No a w D serii jest srubka ale na lince od gazu wiec watpie ze tym sie reguluje:D
bednar_ek35
24-03-12, 10:17
W d-seri też masz śrubke do regulacji,na górze przepustnicy po lewej stronie.
w d seri tez jest srobka do regulacji kolo map sensora ...