PDA

Zobacz pełną wersję : Po wymiane paska rozrządu !!

pawcioo
26-06-07, 22:23
Witam! Wczoraj odebrałem samochód ej9 d14a3 od mechanika wymienił mi pasek rozrządu i napinacz!!! Silnik głośniej chodzi - słychać ten pasek!!!!!!! Jestem wściekły!!!!!!! Powiedział ze tak musi być i sie dotrze!!!! k....m....!!! Czy to prawda!!!???

ceelx
26-06-07, 22:31
nie pawda. jedz do drugiego mechanika niech tylko rzuci uchem na pracujacy silnik i ci powie czy to normalne.

-=MARIO=-
27-06-07, 01:40
pierwsze slysze zeby pasek czy napinacz sie docierał

pawcioo
27-06-07, 07:11
dzis rano wsiadam do mojej kochanej h. i znów ten okropny dzwięk....jadę dziś do mechnika niech poprawia bo chyba furii dostanę!!!!

michalm
27-06-07, 07:52
pawcioo, Witaj. Wczoraj likwidowalismy ten problem u kolegi w preludzie. Mechanik ktory to zakladal nie umial dojsc do tego dlaczego slychac dziwny warkot. pojechalismy do ASO i okazalo sie ze montujac napinacz wkreca sie taka srubke zeby go ustawic dobrze i napiac pasek rozrzadu, z tym ze potem ta srubke trzeba wykrecic a on ja zostawil i pasek byl caly czas mocno napiety stad ten dzwiek. Jedz do niego i powiedz mu o tym, moze popelnil ten sam blad. W kazdym razie sprawdz to szybko bo mozna uszkodzic rozrzad i nie tylko rozrzad, ale i lozyska itp...

Pzdr

Wally
27-06-07, 08:16
Jest jeszcze jedna teoria - bycmoze pompa wody dostala ostro w dupe po wymianie paska i zaczyna sie odzywac. Jaki miales przebieg (realny) ?? Inna sprawa to fakt ze moze za mocno napiety pasek zaczyna ciezko pracowac...

pawcioo
27-06-07, 10:07
A czy pompa wody jest napedzana paskiem rozrządu? przebieg 161tys realny... nie wiem jestem wsciekły zaraz po pracy pojadę i powiem mu o tej sróbce przy napinaczu! i JAK TU ZAUFAC MECHANIKOWI.....?!:(

bidz
27-06-07, 10:15
A czy pompa wody jest napedzana paskiem rozrządu?
tak

Wooyyek
27-06-07, 10:28
U mnie jak za bardzo naciagnalem pasek to pompa zaczęła wyć odrazu...

Ziom lepiej z takimi objawami nie jezdzij za duzo bo zameczysz pompe i rolke...

pawcioo
27-06-07, 11:50
przed chwila dzwoniłem jeszcze raz do mojego wspaniałego mechanika -powiedział ze to prawdopodobni pasek altrnatora bo naciagnął go za mocno... po pracy pojadę zobaczymy co jeszcze powie!!!

Efyr
27-06-07, 14:10
Może być że po mocnym naciągnięciu wyje łożysko alternatora

hosi
28-06-07, 10:05
Wyglada na zbyt mocno naciagniety pasek rozrzadu.

pawcioo
03-07-07, 20:26
Jednak był to zbyt mocno naciągnięty pasek rozrządu... juz jest ok:)

Bodzlo
03-07-07, 22:12
Jednak był to zbyt mocno naciągnięty pasek rozrządu... juz jest ok:)

Tak z czystej ciekawośći il;e płaciłes za wymiane :)
Ja dzis wkońcu tez sie za to zabrałem :)

pawcioo
04-07-07, 16:56
pasek 50zł (jakis niby Japan ale nie oryginał), 80zł napinacz, 70zł za wyminę.