Zobacz pełną wersję : Po wymiane paska rozrządu !!
Witam! Wczoraj odebrałem samochód ej9 d14a3 od mechanika wymienił mi pasek rozrządu i napinacz!!! Silnik głośniej chodzi - słychać ten pasek!!!!!!! Jestem wściekły!!!!!!! Powiedział ze tak musi być i sie dotrze!!!! k....m....!!! Czy to prawda!!!???
nie pawda. jedz do drugiego mechanika niech tylko rzuci uchem na pracujacy silnik i ci powie czy to normalne.
pierwsze slysze zeby pasek czy napinacz sie docierał
dzis rano wsiadam do mojej kochanej h. i znów ten okropny dzwięk....jadę dziś do mechnika niech poprawia bo chyba furii dostanę!!!!
pawcioo, Witaj. Wczoraj likwidowalismy ten problem u kolegi w preludzie. Mechanik ktory to zakladal nie umial dojsc do tego dlaczego slychac dziwny warkot. pojechalismy do ASO i okazalo sie ze montujac napinacz wkreca sie taka srubke zeby go ustawic dobrze i napiac pasek rozrzadu, z tym ze potem ta srubke trzeba wykrecic a on ja zostawil i pasek byl caly czas mocno napiety stad ten dzwiek. Jedz do niego i powiedz mu o tym, moze popelnil ten sam blad. W kazdym razie sprawdz to szybko bo mozna uszkodzic rozrzad i nie tylko rozrzad, ale i lozyska itp...
Pzdr
Jest jeszcze jedna teoria - bycmoze pompa wody dostala ostro w dupe po wymianie paska i zaczyna sie odzywac. Jaki miales przebieg (realny) ?? Inna sprawa to fakt ze moze za mocno napiety pasek zaczyna ciezko pracowac...
A czy pompa wody jest napedzana paskiem rozrządu? przebieg 161tys realny... nie wiem jestem wsciekły zaraz po pracy pojadę i powiem mu o tej sróbce przy napinaczu! i JAK TU ZAUFAC MECHANIKOWI.....?!:(
A czy pompa wody jest napedzana paskiem rozrządu?
tak
U mnie jak za bardzo naciagnalem pasek to pompa zaczęła wyć odrazu...
Ziom lepiej z takimi objawami nie jezdzij za duzo bo zameczysz pompe i rolke...
przed chwila dzwoniłem jeszcze raz do mojego wspaniałego mechanika -powiedział ze to prawdopodobni pasek altrnatora bo naciagnął go za mocno... po pracy pojadę zobaczymy co jeszcze powie!!!
Może być że po mocnym naciągnięciu wyje łożysko alternatora
Wyglada na zbyt mocno naciagniety pasek rozrzadu.
Jednak był to zbyt mocno naciągnięty pasek rozrządu... juz jest ok:)
Jednak był to zbyt mocno naciągnięty pasek rozrządu... juz jest ok:)
Tak z czystej ciekawośći il;e płaciłes za wymiane :)
Ja dzis wkońcu tez sie za to zabrałem :)
pasek 50zł (jakis niby Japan ale nie oryginał), 80zł napinacz, 70zł za wyminę.