Zobacz pełną wersję : Czy warto kupić zamienniki lamp przednich ?? ??
Chłopaki czy warto jest zakupic zamienniki lamp przednich do CIVICA 6 generacji ??
Uzywana lampa kosztuje ok 200-300zł a nowy zamiennik od 180 do 250.
Moze ktos z was ma takie lampy albo wasz znajowy i mozecie mi cos podpowiedziec na ten temat... ?? ??
Pozdrawiam
Tomek :piwo2:
jakby co to mam lampy do VI gena nowe nie uzywane ;)
Przecież orgynialnie wsadzane lampy też nie są robione przez Honde tylko inne firmy. Często jest to Valeo i chyba Stanley jeżeli chodzi o lampy w różnych autach.
Więc pewnie idzie też kupić do Civica firmy która tam oryginalnie jest lub innej dobrej.
W tym problem że oryginalne są zazwyczaj 2x droższe od używki/zamiennika :/
Ja mam nowe DEPO ale w V genie i sądzę, że lepiej kupić nowy zamiennik niż oryginalną używkę. Są różne opinie ale ja nie narzekam chociaż V gen ma i tak oświetlenie z dupy.
pozdr
a nielepiej kupic jakis JDM lub ringi ? :|
witam
jak kupilem hanie to musialem kupic i nowa prawa przednia lampe i kupilem za 160 zl w sklepie ale jaka to firma to nie mam pojecia, pasuje i wyglada git tylko tyle ze jest jazsniejsza od starej, ale mysle nad zdrapaniem sreberka i bedzie wtedy gitara :P pozdrawiam
skolopendra
27-06-07, 19:28
Chłopaki czy warto jest zakupic zamienniki lamp przednich do CIVICA 6 generacji ??
ja słyszałem opinie dobrego blacharza
ze akurat lampy w 6 gen można spokojnie zakładać tańsze
Ja też musiałem ostatnio zmienić lampę lewą. Ktoś mi zbił na parkingu - problem w tym, że nie wiem kiedy to się stało, bo światła świeciły normalnie i kierunek działał, a klosz lekko zbity i zderzak lekko zarysowany. Pewnie "burak" parkował i mu lekko nie wyszło.
Zamówiłem nowy DEPO i jest OK. Co prawda widać lekką różnicę - jeden bowiem jest nowy, a drugi stary. Oba dalej są sterowane silniczkiem :-)
Zastanawiam się właśnie czy nie wymienić drugiego - tego starego i pchnąć go na Aukcji.
Jak dla mnie DEPO - zamiennik jest OK.
Pozdrawiam
A powiedzcie mi jeszcze taka rzecz czy jast roznica w lampach przednich w 6 generacji miedzy HATCHBACK a COUPE ?? (wersja mojego coupe to USA-1997rok)
Bo jak patrze na allegro i na sklepach interneowych na lampy przednie do "3d" to wydaja mi sie takie jakies inne niz te co mam na aucie (popekane)
Z gory dziekuje za pomoc :piwo2:
Kupiłem oba DEPO i jest Ok. Muszę jeszcze tylko lampy ustawić-mowa o VI generacji, a to lepiej zrobić zanim się je założy na auto.Potem jest ujowy dostęp.
a gdzie je kupiles i ile zaplaciles za te lampy depo ?
Jeżeli chodzi o firmę DEPO to warto kupić, jakościowo dobre, dają się normalnie ustawić na diagnostyce co w przypadku niektórych tureckich czy chińskich zamienników jest czasem niemożliwe
co do DEPO mam mieszane uczucia ... mialem je, ustawialem w stacji diagnostycznej a i tak jakos nie tak jak trzeba swiecily jak sie wjechalo na nie oswietlona droge :/ potem zagadalem z kolesiem z ASO i powiedzial ze to gowno, zaryzykowalem, kupilem uzywki oryginalne po 200/ sztuke trzaskane przez valeo dla hondy i jest o niebo lepiej, jak sie wyjedize za miasto w nocy. Ja osobiscie nie polecam DEPO, w moim mniemaniu lepiej kupic uzywki oryginaly, chyba ze do jazdy po miescie... wtedy bez roznicy:). Dodam ze mam EJ9 po lifcie 3D.
DEPO w 5gen uwazam ze sa dobre (i kosztuja 130zł/szt)
na pewno lepsze od wypalonych oryginałów...
slawekjurecki
12-10-07, 22:48
witam
jak kupilem hanie to musialem kupic i nowa prawa przednia lampe i kupilem za 160 zl w sklepie ale jaka to firma to nie mam pojecia, pasuje i wyglada git tylko tyle ze jest jazsniejsza od starej, ale mysle nad zdrapaniem sreberka i bedzie wtedy gitara :P pozdrawiam
:bicie: jak Ci nowy reflektor świeci jaśniej niż stary to oczywiście zdrap odbłyśniki-pomysł jest genialny, widać znasz się na rzeczy!! jeśli to zrobisz zepsujesz nowy reflektor i pewnie dojdziesz do wniosku iż aby uzyskać barwę światła na tym samym poziomie niestety musisz kupić oba reflektory! :brawo2:
że tak się wtrącę... jemu chyba chodziło o zdrapanie górnej warstwy sreberka (wygląd a'la Type-R ;) ) a nie odblasków z kloszy :bicie: chociaż... ??
Ja mam obie Depo, kupilem po 180 pln za sztuke na allegro.
Za uzywane oryginaly chcieli po 200 pln wiec niech sobie je w dupe wsadza.
Pomijajac fakt ze jak kupujesz dwie lampy uzywane, masz duza szanse ze obie maja rozny wiek a co za tym idzie moga ci inaczej swiecic..
Nie wiem jak w innych, ale w VI gen Depo jest naprawde OK
A ja nie polecam DEPO miałem je przez ok tydzień i zmieniłem na Ori Stanleya.
W DEPO stojąc przy ścianie linie światłą "pod kątem" były strasznie poszarpane i nierówne.
Z xenonem świeciły w miare dobrze ale i tak uważam, że gorzej niż ori.